avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea si iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea si iesirea din indiviziune

Vin cu completare la mesajul de ieri 26.06.2011 cu precizarea ca am cumparat casa impreuna cu viitorul sot contractul de cumparare este pe numele meu de domnisoara si numele actualului sot.Este bine sa anunt la notar sau nu stiu unde ca sa devina casa bun comun sau sa las lucrurile asa.Asa este mai bine pt copii mei care aduc in fiecare an mari imbunatatiri la aceasta casa care dupa moartea sotului trebuie impartita cu copii lui din strainatate.Copii mei detin facturi si tot felul de acte prin care au vandut teren si o garsoniera si au pus banii aici la casa .NOI nu am mai pus nici un ban dar ei continua sa construiasca si nu vreau sa imparta munca lor cu a copiilor sotului meu dintr-o alta casatorie.Ce pot ajuta eu cat traieste sotul care este f bolnav sa nu avem probleme cu copii lui dupa moartea sotului El nu vrea sa facem nici un act de vanzare ci numai un TESTAMENTdaca se poate in favoarea mea si nu a copiilor mei
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:15, 27 Iunie 2011
Avand in vedere ca imobilul a fost cumparat inaintea casatoriei el este bun comun din virtutea faptului ca a fost cumparat de actualii soti, nu deoarece sunteti casatoriti.

Bunurile cumparate inaintea casatoriei sunt bunuri proprii.

In legatura cu jumatatea de imobil care apartine sotului: testamentul va putea fii contestat. Copii sunt mostenitori rezervatari deci oricum vor lua 3/4 partea de imobil apartinand sotului.

Dumneavoastra avand deja jumatate iar dupa succesiune veti avea minim inca 1/4 din partea sotului puteti sa rascumparati partea fiilor sotului platind o sulta.
acest aspect la obtinerea unei cote mai mari pt copiii dvs va fi rezolvat doar prin instanta de judecata la iesirea din indiviziune.
esty a scris:

Este bine sa anunt la notar sau nu stiu unde ca sa devina casa bun comun sau sa las lucrurile asa.

Nu trebuie sa anuntati nicaieri, imobilul este deja bun comun pentru ca a fost cumparat de dvs. si actualul sot impreuna, deci sunteti coproprietari. Vrand-nevrand, copiii sai vor mosteni 3/4 din jumatatea sa, iar dvs. restul de 1/4 (pe langa faptul ca detineti deja jumatatea dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mostenire nicoles23 nicoles23 Situatia e in felul urmator: doi soti la a 2-a casatorie, ea are 2 copii el 3. Toti copii sunt majori la casele lor. Impreuna au casa si gradina la sat plus ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, suntem soț, soție și avem câte 1 copil din prima ... Liesse Liesse Bună ziua, suntem soț, soție și avem câte 1 copil din prima căsnicie. Impreuna nu avem copii. În cazul unui deces, suntem la mana copiilor? Avem ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)