avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... conflict de interese?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

conflict de interese?

Reprezinta conflict de interese atribuirea unui contract de achizitie de catre un beneficiar de fonduri europene unei firme la care asociat este administratorul firmei beneficiare FSE si sotia acestuia sau unei firme la care asociat unic este fiul administratorului societatii beneficiare FSE?
multumesc
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 09:55, 29 Iunie 2011
Persoana fizica sau juridica care a participat la intocmirea documentatiei de atribuire are dreptul, in calitate de operator economic, de a fi ofertant, ofertant asociat sau subcontractant, dar numai in cazul in care implicarea sa in elaborarea documentatiei de atribuire nu este de natura sa distorsioneze concurenta.
Pe parcursul aplicarii procedurilor de atribuire, achizitorul are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a evita situatiile de natura sa determine aparitia unui conflict de interese si/sau manifestarea concurentei neloiale. _Cum ar fi cele prevazute la art 53 din Reg Consiliului nr 1605/2002 sau cele prevazute la art 67/70 din OUG nr 34/2006
Conflictul de interese reprezinta situatia in care interesele de natura patrimoniala sau nepatrimoniala (familiala, emotionala, afinitate política sau nationala) ale unei persoane fizice pot afecta in mod negativ capacitatea acesteia de a-si exercita in mod obiectiv si impartial, de a influenta la opinie profesionala obiectiva si impartiala de a si respecta obligatiile asumate fata achizitor, etc.
In cazul dv este clar ca poate exista aceste elemente dubioase. Ar trebuie sa isi asisez la autoritatea care controleaza acestor procedurile in cadrul FSE.
Multumesc. Daca documentatia de atribuire facuta publica a fost aprobata de insusi administratorul/managerul societatii beneficiare de FSE, inteleg ca nu trebuia sa atribuie contractul unei firme la care tot acesta impreuna cu sotia este asociat si administrator..si nici unei firme la care asociat unic este fiul acestuia. Inteleg bine?
Asa este. E clar.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie spatiu public urzisan urzisan buna ziua vreau sa stiu si eu daca la o licitatie a unui spatiu public apartinad unei primarii poate sa participe o persona care face parte din consiliul ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese irina_irina irina_irina Se considera conflict de interese urmatoarele cazuri: 1. Daca o firma participa la licitatie, iar unul dintre asociati este ruda (sora sau cumnat) cu cel care ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Buna ziua, am o procedura in derulare pentru care am achizitionat servicii de consultanta pentru intocmire documentatie, sprijin in evaluare precum si sprijin ... (vezi toată discuția)