avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce atributii de serviciu au Consulatele Romane ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce atributii de serviciu au Consulatele Romane ?

Buna seara ,
sotul meu este arestat in Spania ,in urma cu sapte luni a solicitat vizita unei persoane autorizate din cadrul Consulatului de la Sevilla .In urma solicitarii a primit ca raspuns : situatia financiara este foarte redusa si vizita nu se va putea efectua .Ulterior a fost mutat in alt penitenciar ,a trimis scrisoare in care solicita vizita unei persoane din cadrul Consulatului de la Ciudad Real ,ca raspuns a primit aberatii ( deci refuz ).Mai mult, in urma sesizarii la Directia Consulare mi se comunica faptul ca sotul meu a beneficiat de asistenta consulara si asistenta de specialitate ,fapt ce nu este adevarat . In data de 21.06.2011 .primesc de la Directia Consulare ,urmatoarea informatie : in data de 23.06.2011.o persoana din cadrul Consulatului se va deplasa la penitenciar pentru a sta de vorba cu sotul meu . Si de data aceasta vizita nu s-a efectuat .
Unde mai ma pot adresa ca sotul meu sa fie vizitat de un reprezentant al Misiunilor Diplomatice ? De ce incalca acest drept ?
Sesizarile facute catre Ministerul de Externe sunt redirectionate catre Relatii Consulare

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 22:50, 27 Iunie 2011
Ce doriti sa facă reprezentantul consular?


Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate asigura asistenţa necesară cetăţenilor români aflaţi în dificultate, insa posibilităţile acestora sunt limitate.

In spiritul Legii nr. 216/1998 (art. 2 alin. 2), in strainatate pasaportul dă dreptul titularului la asistenta si protectie din partea misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei.

Misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate asigura asistenta necesara cetatenilor romani aflati in dificultate, insa posibilitatile acestora sunt limitate. Competentele consulilor sunt stabilite de acordurile internationale la care Romania este parte, de reglementarile interne ale fiecarui stat si de legislatia romana in materie

Ce poate face consulul:

elibereaza documente de calatorie pentru cetatenii romani care raman fara pasapoarte in strainatate;
ia legatura in tara cu rudele sau cunostintele cetatenilor romani si le indruma asupra modalitatilor de trimitere a banilor catre cei aflati in dificultate;
recomanda avocati locali care sa asigure asistenta de specialitate cand este cazul;
recomanda unitati sanitare sau traducatori autorizati;
informeaza rudele cele mai apropiate in caz de accident sau de deces si recomanda procedurile de urmat;
contacteaza cetatenii romani aflati in inchisoare, cu acordul acestora, si informeaza rudele sau prietenii din tara.
Ce nu poate face consulul:

sa plateasca pentru dumneavoastra cheltuielile de tratament, de cazare, bilete de calatorie, asistenta judiciara etc.;
sa asigure cazarea, incadrarea in munca sau permisiunea de a munci in strainatate;
sa intervina in procese in numele dumneavoastra
sa obtina sau sa aranjeze eliberarea dumneavoastra din inchisoare;
sa intervina in anchete;
sa asigure un regim de detentie special sau conditii mai bune in spital decat pentru localnici;
sa ofere servicii care, de regula, sunt asigurate de banci, agentii de transport, birouri de turism sau alte institutii specializate.
In cazul pierderii sau furtului documentului de calatorie, cetatenilor romani li se vor elibera Titluri de Calatorie de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale statului roman, pentru a se putea reintoarce in tara. Nu este posibila eliberarea de pasapoarte noi sau pasapoarte consulare la ambasada in aceste situatii.
Multumesc de raspuns .
Totusi eu nu intelg de ce sunt mintita de Ministerul de Externe ,care imi comunica faptul ca i-au acordat asistenta de specialitate sotului meu si va continua sa acorde pe toate perioada de detentie ori de cate ori va fi necesar . Dar la sotul meu nu a fost nimeni .Si asa cum am mai spus ,sunt informata de faptul ca vor mergela sotul meu ,mai imi comunica si data ,dar totusi nu se duce nimeni .De ce ma mint ?
marianafilipcris a scris:

Multumesc de raspuns .
Totusi eu nu intelg de ce sunt mintita de Ministerul de Externe ,care imi comunica faptul ca i-au acordat asistenta de specialitate sotului meu si va continua sa acorde pe toate perioada de detentie ori de cate ori va fi necesar . Dar la sotul meu nu a fost nimeni .Si asa cum am mai spus ,sunt informata de faptul ca vor mergela sotul meu ,mai imi comunica si data ,dar totusi nu se duce nimeni .De ce ma mint ?


Cred ca ar trebuii sa vorbiti direct la consulat, din centrala este posibil sa nu ajunga mesajele catre consulat sau sa fie clasate ca IF. Incercati sa vorbiti direct cu consulul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)
Pierdut buletin in italia alinamuntean alinamuntean Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi sunt necesare pt a iesi din tara? minor Soricutza Soricutza buna seara.... as vrea sa stiu si eu ce acte imi trebuie pt a iesi din tara in cazul in care sunt minora? vreau sa plec din tara peste o luna dar nu cu ... (vezi toată discuția)