avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... animale nesupravegheate implicate in accidente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

animale nesupravegheate implicate in accidente

acum doua sptamani un cal nesupravegheat a dat in masina mea spun asta,ca a dat deoarece eu mergeam regulamentar,cand deodata ma trezesc cu un cal alergand speriat si oprinduse in masina mea, avariandu-mi masina destul de grav. La fata locului am sesizat organele de politie dand declaratii atat eu cat si martorii si propietarul animalului. Dar cu ce folos?! nu mi-a folosit la nimic. masina va trebui sa o repar din banii mei pentru ca nu am ajuns la o intelegere cu propietarul. Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac mai departe ca sa imi pot recupera banii? in instanta a-si rezolva ceva?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:11, 21 Octombrie 2011
Bineinteles, dati proprietarul in judecata, pe raspundere delictuala.
Va puteti adresa instantei cu o actiune in raspundere delictuala.Proprietarul animalului are paza juridica a acestuia potrivit art.1001 cod civil conform caruia "Proprietarul unui animal, sau acela care se serveste cu dansul, in cursul serviciului, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau ca animalul se afla sub paza sa, sau ca a scapat".

si daca propietarul nu are venituri ce masuri se vor lua?
pai, nu prea se vor lua. daca nu are venituri si nimic in proprietate ce ar putea fi executat silit, nu aveti de unde recupera.
ionutpadureanu a scris:

si daca propietarul nu are venituri ce masuri se vor lua?

Poate are bunuri ( mobile/imobile) sau poate dobandeste ceva, sa poata fi executat silit. Sau poate daca vede ca e dat in judecata va da banii amiabil, cine stie.

Alte discuții în legătură

Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Teroarea provocata de albinele vecinului vyo36 vyo36 Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate ... (vezi toată discuția)