avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... animale nesupravegheate implicate in accidente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

animale nesupravegheate implicate in accidente

acum doua sptamani un cal nesupravegheat a dat in masina mea spun asta,ca a dat deoarece eu mergeam regulamentar,cand deodata ma trezesc cu un cal alergand speriat si oprinduse in masina mea, avariandu-mi masina destul de grav. La fata locului am sesizat organele de politie dand declaratii atat eu cat si martorii si propietarul animalului. Dar cu ce folos?! nu mi-a folosit la nimic. masina va trebui sa o repar din banii mei pentru ca nu am ajuns la o intelegere cu propietarul. Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac mai departe ca sa imi pot recupera banii? in instanta a-si rezolva ceva?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:11, 21 Octombrie 2011
buna ziua.
dar animalului respectiv dvs. ii platiti "avariile" suferite in urma impactului cu masina dvs. ?
la el nimeni nu se gandeste? sau avea "casco"??

din punct de vedere legal puteti sa-l actionati in instanta pe proprietarul calului . cu ce platiti avocatului ca sa va reprezinte in instanta si celelalte taxe pe care le veti plati, plus deplasarea la judecatorie , etc. etc ., nu stiu in ce masura va avantajeaza aceasta solutie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Teroarea provocata de albinele vecinului vyo36 vyo36 Buna ziua! Bunicii mei locuiesc langa un cetatean care detine mai multi stupi cu albine in curte. In aceasta perioada, in curtea bunicilor, nu se poate ... (vezi toată discuția)