avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perversiunea sexuala cand e contraventie si cand e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perversiunea sexuala cand e contraventie si cand e fapta penala

Buna ziua! Cu respect as dori sa adresez aceasta intrebare unui avocat care poate sa imi raspunda concret.
Sunt o persoana mai "deosebita" pozitiv sau negativ pentru unii sau altii si ma intereseaza urmatoarea problema.
As dori sa stiu in cazul in care sunt surprinsa facand sex intr-un loc public (fara a cere sau astepta foloase de pe urma actului sexual) cu unul sau 2 parteneri ....si fara martori din exterior...in ce categorie de pedeapsa se include fapta mea?
Loc Public = care prin insasi natura sau destinatia lui este accesibil publicului, chiar daca nu este prezenta nici o persoana, ori in care publicul avea acces in timpul savarsirii faptei penale.
:)
(1) Actele de perversiune sexuală săvârşite în public se pedepsesc cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.

Nu este vorba despre spatiu public ci despre martori la actele respective.

Eu cred ca organele sunt ocupate, nu stiu daca are cine sa faca si procesul verbal.
PÚBLIC, -Ã, publici, -ce, s.n. sg., adj. 1. S.n. sg. Colectivitate mare de oameni; mulțime, lume; spec. totalitatea persoanelor care asistă la un spectacol, la o conferință etc. ♢ Loc. adj. și adv. În public = (care are loc) în fața unui anumit număr de persoane, în văzul lumii. ♢ Marele public = Ansamblu de persoane considerate în raport cu participarea la un eveniment cultural, social, artistic etc. 2. Adj. Care aparține unei colectivități umane sau provine de la o asemenea colectivitate; care privește pe toți, la care participă toți. ♢ Opinie publică = părere, judecată a colectivității; p. ext. public (1). ♦ Care are loc în prezența unui mare număr de oameni. 3. Adj. Al statului, de stat; care privește întregul popor; pus la dispoziția tuturor. ♢ Viața publică = viața politică-administrativă a unui stat; activitatea cuiva în legătură cu funcțiile de stat pe care le ocupă. Grădină publică = parc. Drept public = subîmpărțire mai veche a dreptului, care se ocupa de relațiile
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
ContSters210360, utilizator
deci....exista posibilitatea sa se intample intr-un parc public dar ferit de trecatori....in lege spune pedeapsa penala de la 1 la 5 ani. as dori sa stiu cand se considera penal si cand contraventional....care sunt circumstantele
Ba da, e vorba de locul in care se desfasoara actul, nu daca au sau nu spectatori. Tocmai de aceea sunt incriminate, ca pot fi vazute, nu trebuie sa fie organizate.
Eu as zice ca legiuitorul foloseste sintagma " intr-un loc public" atunci cand se refera la loc, de ex. art.250 alin 1 lit. c), Codul Penal.
Daca ar fi fost vorba de locatie, era f simplu sa spuna in loc public. teleologic, incriminarea acestei fapte se justifica prin vatamarea drepturilor celor ce asista la asa ceva, astfel ca inexistenta unor martori duce la inexistenta faptei, pentru ca nu se vatama nicio valoarea sociala.

Alte discuții în legătură

Incadrare fapta. infractiune? VelvetRopes VelvetRopes Buna ziua! As dori sa ma ajutati, daca se poate, cu incadrarea unei fapte. In special as dori sa stiu daca poate constitui temei pentru comiterea unei ... (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Loc public Adrian Voican Adrian Voican Buna seara.Considerati ca se poate retine ca o fapta de furt comisa intr-o scoala militara, este comisa intr-un loc public? (vezi toată discuția)