avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perversiunea sexuala cand e contraventie si cand e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perversiunea sexuala cand e contraventie si cand e fapta penala

Buna ziua! Cu respect as dori sa adresez aceasta intrebare unui avocat care poate sa imi raspunda concret.
Sunt o persoana mai "deosebita" pozitiv sau negativ pentru unii sau altii si ma intereseaza urmatoarea problema.
As dori sa stiu in cazul in care sunt surprinsa facand sex intr-un loc public (fara a cere sau astepta foloase de pe urma actului sexual) cu unul sau 2 parteneri ....si fara martori din exterior...in ce categorie de pedeapsa se include fapta mea?
Domnilor...am studiat codul penal si acolo spune ca e fapta penala si totusi exista posibilitatea sa se incadresze in contraventii ca fiind atacate bunele moravuri...vreau sa stiu concret ce face diferenta incadrarii
Art. 168. - Fapta se consideră săvârşită în public atunci când a fost comisă:
a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nici o persoană;
b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;
c) în loc neaccesibil publicului, însă cu intenţia ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante.

Aveti dreptate!
Ce inseamna "perversiune sexuala" in acceptiunea legii?
a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nici o persoană;
parcul este unul din locurile in care fapta este incriminata ca infractiune

b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;
c) în loc neaccesibil publicului, însă cu intenţia ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante.

aici cred ca lipsa martorilor duce la incadrarea faptei drept contraventie
zic...

@mikas
(...) Celelalte practici sexuale care, fiziologic, nu sunt apte să producă orgasm şi, deci, nu pot fi considerate "acte sexuale" în accepţiunea legii, constituie acte de perversiune sexuală, cum ar fi mângâierile obscene, fetişismul, voyeurismul, exhibiţionismul şi bestialitatea.

Prin natura ei, perversiunea sexuală constă în practicarea de acte nefireşti privind viaţa sexuală, diferite de cele cu caracter homosexual, concretizate în manifestări aberante ale instinctului sexual, prin care nu se urmăreşte realizarea unui raport sexual, ci doar obţinerea excitaţiei sexuale nefinalizate.

În raport cu prevederile art. 201 din Codul penal, perversiunea sexuală viciu, care constă în practicarea de acte lascive, obscene, de lubricitate, în tendinţa de a obţine satisfacţii ale instinctului sexual în afara a ceea ce este admis ca firesc, este necesar să intervină reacţiunea penală numai atunci când actele de perversiune sexuală au fost săvârşite în public sau au produs scandal public.

Spre deosebire de perversiunea sexuală viciu, perversiunea sexuală ca manifestare anormală, ţinând de psihopatologia sexuală, poate duce la săvârşirea unor fapte deosebit de periculoase contra persoanei, ceea ce face necesar un tratament penal diferenţiat şi eficient, care să îndeplinească şi rolul de a preveni astfel de manifestări.

Între aceste forme de perversiune sexuală ce vizează în mod vădit anormalitatea s-au remarcat, prin frecvenţă şi trăsături distinctive, următoarele: sadismul, care constă în provocarea excitaţiei sexuale prin producerea de suferinţe victimei; masochismul, la care satisfacţia sexuală este determinată numai de suportarea de către subiect a unei dureri fizice; vampirismul, la care excitaţia sexuală este produsă de vederea sângelui victimei; mixoscopia, în cazul căreia excitaţia sexuală este provocată de vederea actului sexual practicat între alte persoane sau la privirea nudităţii.

Asemenea manifestări, cu vădit caracter patologic, necesită nu numai alegerea celor mai adecvate măsuri de coerciţiune penală, ci pun, nu rareori, problema verificării responsabilităţii persoanelor în cauză şi, evident, a stabilirii măsurilor de siguranţă ce se impune a fi luate.

(ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE, - SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. III, din 23 mai 2005, Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 867 din 27/09/2005)
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
elena138, utilizator
jocandi causa a scris:

(1) Actele de perversiune sexuală săvârşite în public se pedepsesc cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.

Nu este vorba despre spatiu public ci despre martori la actele respective.

Nu, aici sintagma "in public" are intelesul pe care i-l da art. 152 Cod pen, nu sensul din DEX

Art. 152. - Fapta savârsita în public
Fapta se considera savârsita în public atunci când a fost comisa:
a) într-un loc care prin natura sau destinatia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar daca nu este prezenta nici o persoana;
b) în orice alt loc accesibil publicului, daca sunt de fata doua sau mai multe persoane;
c) în loc neaccesibil publicului, cu intentia însa ca fapta sa fie auzita sau vazuta si daca acest rezultat s-a produs fata de doua sau mai multe persoane;
d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu exceptia reuniunilor care pot fi considerate ca au caracter de familie, datorita naturii relatiilor dintre persoanele participante;
e) prin orice mijloace cu privire la care faptuitorul si-a dat seama ca fapta ar putea ajunge la cunostinta publicului.

@ mikas @ elena138

Potrivit definitiei din pagina a 8-a a Micului dictionar juridico-diabolic

Perversiune sexuala: Practica sexuala inovatoare care pentru judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie reprezinta doar urmarirea satisfactiei sexuale fara finalizare (Decizia III/2005) iar pentru faptuitor o finalizare rapida inainte de aparitia jandarmilor.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Conditionarea notiunii de perversiune sexuala de posibilitatea de a obtine sau nu orgasmul este ... cel mai prostesc mod de a defini perversiunea sexuala de la Savonarola incoace.
Desigur ca imprejurarea ca ICCJ a ajuns la o concluzie ridicola nu face ca decizia sa fie mai putin obligatorie, dimpotriva, cu cat o solutie e mai absurda cu atat e "mai obligatorie" pentru ca este nevoie de mai multa energie pentru a o impune.
Da, probabil ca ati ghicit, solutiile simple, corecte si elegante se impun de la sine, nici macar n-au nevoie de publicitatea prin MO.

Alte discuții în legătură

Incadrare fapta. infractiune? VelvetRopes VelvetRopes Buna ziua! As dori sa ma ajutati, daca se poate, cu incadrarea unei fapte. In special as dori sa stiu daca poate constitui temei pentru comiterea unei ... (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Loc public Adrian Voican Adrian Voican Buna seara.Considerati ca se poate retine ca o fapta de furt comisa intr-o scoala militara, este comisa intr-un loc public? (vezi toată discuția)