avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract achizitie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract achizitie casa

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: am decis sa achizitionez o casa care este momentan in constructie, in faza "la gri"... Achizitia se face "la cheie".
Intre timp, am convenit sa fac un (pre)contract si sa platesc un avans.
Contractul care prevede si avansul se face avand in vedere programul prima casa 4.
Ati putea sa imi spuneti ce clauze pot fi stipulate pentru a fi acoperit in cazul in care nu se accepta creditul bancar sau dezvoltatorul nu presteaza serviciile asumate dpv al calitatii? Cum poate fi garantata restituirea avansului, in cadrul acestui (pre)contract?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:45, 29 Iunie 2011
Cu acordul partilor semnatare, antecontractul poate cuprinde orice clauze, obligatii, penalizari etc. Expuneti-i notarului dorintele dvs.
daca dvs. nu veti pierde avansul in cazul neincheierii contractului de v-c, din vina dvs. , iar promitentul vanzator nu va plati cel putin dublul avansului in cazul neincheierii contractului de v-c ,din vina lui , atunci ce va mai determina sa va indepliniti obligatiile asumate prin antecontract si in final ce rost a mai avut incheierea respectivului antecontract, ?
mult succes in ceea ce vreti sa faceti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)