avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este legislatia care trebuie sa reglementeze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este legislatia care trebuie sa reglementeze activitatea asociatiei de locatari

Suntem o asoc.de loc.cu multiple probleme (un admin.disparut cu banii,datorii la radet,apa calda oprita,nereguli cat cuprinde...)
Cei "alesi"nu vor sa ne transf.in asoc. de propr....motivul?..."nu se poate fiindca avem datorii"...si nici "nu este bine pt. noi fiindca platim mai mult la stat "(si nici pt. ei fiindca ar fi controlati de stat-avantaj pt. noi !)
In aceste conditii "alesii"nostri de la bloc iau din legislatia pt. AP.ce le convine si chiar mai mult (penaliz.0,2%,isi fac salariile,isi dau prime,folosesc veniturile din inchirierea spatiilor comune, etc ),iar daca cineva invoca drepturile propriet.cf.legisl.AP.raspunsul este promt :"noi nu suntem AP"
Am cerut ajutor la Primarie si au raspuns ca nu pot "influienta activitatea comitetului de bloc"
Nu cred ca pot rezolva problemele din blocul nostu aici ,dar cred ca pot primi unele sfaturi utile.
Este corect /legal ca penalizarea de 0,2% sa se aplice pt. toata suma restanta (salarii,abonament lunar benzina,abon.lunar telefon , sprayuri si detergenti scumpi ,frumos mirositori si alte bazaconii aprobate doar de comit. de bloc,fara a fi intrebati locatarii) ?
Este corect/legal ca penalizarea sa nu fie evidentiata pe chitanta ( pe aceeasi chitanta este trecuta suma totala,nu se stie cat e restanta ,cat e penalizarea)?
Eu nu cred ca este corect,dar nu stiu ce art. de lege se poate invoca si ce demersuri se pot face pt. a aduce putina lumina in hatisul de nereguli.
Nu ,nu am probleme personale (m-am mutat de curand,am centrala proprie),dar vreau sa -i ajut pe cei napastuiti,si la randul meu solicit ajutor,punand de fiecare data cate o intrebare concreta. Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
ov07012008, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:15, 29 Iunie 2011
Daca nu sunteti asociatie de proprietari , nu aveti semnat personal acord de asociere, statut, p.v. de constituire macar pentru asociatie de chiriasi, nu trebuie sa achitati decat utilitatile pe persoana sau comune si eventual reparatiile condominiului.Penalitati de max. 0,2% / zi in nici un caz doar eventual cat cer furnizorii pentru intarzieri la plata si se poate verifica pe site-ul oficial al acelor regii locale de apa sau apa calda si caldura.
Este echivalent cu un punct de incasare a intretinerii care este condus de cineva si are casier si cenzor. Mergeti si dvs. pe acolo si achitati numai utilitatile.
Poate iau salariu de la regii.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1. asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor ... nelu51 nelu51 1. Asociatiile de proprietari (de bloc) pot impune membrilorlor penalitati? 2. daca pot impune penalitati, in ce cont al evidentei contabile se ... (vezi toată discuția)
Discriminare SaraSaraSara SaraSaraSara Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Asociatia de locatari de care apartin m-a dat in judecata in luna iunie 2014 pentru neplata sumei de 2000 lei ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)