In data de 21.06.2011 am avut termen pt plangerea contraventionala pe care am depus-o la judecatorie. Dorindu-mi sa iau o vacanta din toate punctele de vedere si sa plec in concediu,la acea data am mers in fata instantei si am renuntat la proce cu gandul ca la intoarcerea din concediu imi recuperez permisul care urma sa-mi fie retinut pt 30 de zile pt ca cica trecusem pe rosu.Ma rog,nu mai conta pt mine cine avea sau nu dreptate....
Astazi 28.06 nu am incheierea sa pot preda permisul.Politia nu mi-l poate retine ,desi eu conform OUG 195/2002 am obligatia sa-l predau in 15 zile de la PRONUNTARE. Intr-un fel politia are dreptate. De unde sa stie ei cum s-a terminat procesul. D-na grefiera mi-a spus sec ca nu are cand sa o faca si nici nu stie cand o v-a face.
Am depus cerere pt redactarea in urgenta.....degeaba
Ce modalitati legale mai am la indemana pt a demonstra ca am vrut sa respect legea (politiei),dar nu am cum?
Solicitati eliberarea unui certificat de grefa, certificat care atesta solutia pronuntata de instanta si impreuna cu acesta predati permisul.
Pentru eliberarea certificatului de grefa :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 1.00 lei,
-timbru jud. de o,15 lei.
Daca nu predati permisul in 15 zile de la data pronuntarii, data de la care hotararea este definitiva si irevocabila, perioada suspendarii va fi majorata cu inca 30 de zile.