avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

Ma aflu intr-un proces la care am fost nevoita sa ma deplasez de mai multe ori fiindca paratul a cerut amanare la cateva termene.Mentionez ca pentru a fi prezenta la fiecare termen trebuia sa vin de la 100 km.Pot sa solicit cheltuiele de judecata pentru transport? Cum as putea sa formulez ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:17, 28 Iunie 2011
nu formularea e problema, intrucat solicitati la ultimul termen acordarea cheltuielilor de judecata, inclusiv cele de transport; va trebui sa atasati biletele de calatorie pentru a dovedi ca ati efectuat aceasta cheltuiala.
Le puteti solicita cand se pun concluzii pe fond.
Dar care e pricina dedusa judecatii, de trebuie sa va prezentati la fiecare termen? Nu aveti avocat?
da,la ultimul termen depuneti dovezile pt cheltuieli
Am facturile fiscale din care reiese clar cat am cheltuit pe benzina pt. a ma deplasa la Judecatorie.Nu am avut avocat si de aceea trebuia sa fiu prezenta la fiecare termen ca sa stiu ce se intampla mai ales ca paratul are avocat.
Maine este ultimul termen si nu stiu cum sa procedez fiindca am cheltuit destul de mult cu benzina pt. transport. Trebuie sa formulez o cerere separat de concluziile scrise si cum sa specific?
Cum sa cer aceste cheltuieli?
Cand veti pune concluzii pe fondul cauzei solicitati in temeiul art 274 c.proc.civ. obligarea la cheltuieli de judecata.
Pentru acestea se formuleaza in scris o nota de sedinta cu cheltuielile solicitate, nota in care se enumera inscrisurile doveditoare ale acestora si se anexeaza notei de cheltuieli.
Trebuia sa va angajati avocat, ati fi scapat de drumuri si ati fi beneficiat si de o reprezentare calificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii - cheltuieli de judecata ni_leta ni_leta Buna ziua Revin cu o intrebare: actiune in pretentii - cheltuieli de judecata pe cale separata. In cheltuieli in afara de taxa de timbru, onorariu avocat, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata! cata26 cata26 Buna ziua! Va-s ruga sa ma sfatuiti in ce consta cheltuieli de judecata!Am avut un litigiu de munca pe care le am cistigat!Mentionez ca mam deplasat la ... (vezi toată discuția)