avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Am fost surprins de camera fixa fara rovigneta pe data de 03.12.2010, mi s-a intocmit procesul verbal pe 31.05.2011 si mi-a fost comunicat pe 17.06.2011.
In OG 2/2001 prevede ca sanctiunea se prescrie daca p.v. nu este comunicat contravenientului in 6 luni de la data constatarii contrav.(sau cam asa ceva:( ) Ce posibilitate am sa scap de ea? E necesar sa fac contestatie?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:55, 28 Iunie 2011
Desigur, cu atat mai mult cu cat exista lacuna in legislatie.
Va multumesc!
In art. 13 al.1 din Og.2/2001 se prevede ca aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei, ori in cazul dvs. fapta a fost in data de 03.12.2010 , sanctiunea a fost aplicata in data de 31.05. 2011, iar termenul de 6 luni s-ar fi implinit in 03. 06 2011, deci este aplicata in termen.
De asemenea, potrivit art.25 al. 2 comunicarea se face de catre organul constatator in termen de cel mult o luna de la data aplicarii, ori in cazul dvs. aplicarea sanctiunii a avut loc in data de 31.05. iar comunicarea in 17.06, deci in termen.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru depășire viteză Monicuta16 Monicuta16 In cat timp trebuie sa vina acasă o amendă daca ai fost surprins de radar ? (vezi toată discuția)