avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, parintii soacrei au murit acum zeci de ani, initial soacra a avut 5 frati, acum mai sunt doar 3, fratii decedatii au copii si neveste, succesiunea dupa parintii soacrei nu s-a facut! Daca deschide succesiunea trebuie sa cheme si sotiile fratilor? Au si ei dreptul la mostenire? Sau sunt mostenitori doar fratii ramasi in viata ?
Multumesc frumos. Brindusa
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
brincova, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:52, 29 Iunie 2011
La succesiune se vine pe tulpini si prin reprezentare. Ca raspuns la intrebarea dvs., in locul fratilor decedati vor veni copii acestora si sotul supravietuitor cu drept de mostenire, in locul si in numele parintelui lor decedat.
multumesc frumos, cu toate ca mi se pare un pic ciudat sotul supravietuitor sa vina la mostenirea socrilor..cam asa ar fi, dar asta e...:D
sotiile nu-i mostenesc pe socrii, insa ii mostenesc pe sotii lor. daca sotii lor au murit dupa parinti, la data decesului sotilor, acestia erau deja mostenitorii parintilor lor.
brincova a scris:

...mi se pare un pic ciudat sotul supravietuitor sa vina la mostenirea socrilor....

Sotul supravietuitor nu vine la mostenirea socrilor direct, el (ea) este mostenitor al sotului decedat, care are (prin lege) o cota din mostenirea parintilor sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)
Mostenire .unul dintre mostenitori refuza sa se prezinte la succesiune recoba recoba buna ziua ! care este procedura in care sunt 3 mostenitori pe un titlu de proprietate ,iar la succesiune unul dintre ei nu vrea sa prezinte? (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)