avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere administrator

Buna ziua ! Am fost administrator la o societate care este in faliment,(inca nu sa definitivat falimentul)dar paralel am avut dosar pentru raspundere a administratorului.Am avut datorii la ANAF de 50 000 lei si la o alta firma de 21 000 total de 71 000 lei.Falimentul nu sa pronuntat inca ,pe societate nu am nimic si pe numele meu.CE SE POATE INTIMPLA? SE POATE TRAGE PENAL IMPOTRIVA MEA?
(INCHISOARE) VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:19, 1 Iulie 2011
Daca se poate dovedi ca ati savarsit ilegalitati atunci se poate atrage raspunderea materiala sau chiar cea penala. Cititi legea falimentului unde se dau si sanctiunile pentru savarsirea faptelor care au dus la falimentarea frauduloasa.
Ulterior am aflat ca si firma care aveam datorii a intrat in faliment (sa definitivat falimentul )iar eu am o hotarire judecatoreasca care mi sa dispus neinceperea urmariri penale pe numele meu,dat fiind aspectul savirsirii infractiunilor prev.de art.147 si art.143 alin.2 lit.a. din legea nr.85/2006.In acest moment ce este de facut?
astept terminarea falimentului?Va multumesc anticipat!
raspundere penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpacare - dosarul ajunge la instanta? puncuskaa puncuskaa daca persoana vatamata da o declaratie la politie si declara ca am impacat (inselaciune) e de ajuns sau trebuie sa dea in fata notarului? avand in vedere ... (vezi toată discuția)
sunt si eu bun de plata ??? cata emil cata emil Buna tuturora, cu voia D/ voastra va supun atentiei urmatoarea speta, O firma cu patru asociati toti avand calitatea si de administratori unde mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!verișorul meu a fost arestat 30 de zile cu prelungirea ... MonaC88 MonaC88 Bună ziua!Verișorul meu a fost arestat 30 de zile cu prelungirea inca a 30 de zile ,pentru vânzare în forma continuata de Cannabis,apărătorul ales ... (vezi toată discuția)