avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cai de atac dupa o hotarare data de prima instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cai de atac dupa o hotarare data de prima instanta

Buna ziua.Cand si de ce o hotarare data de prima instanta da doar drept de recurs?De ce nu am avut si apel?Proces de anulare act vc.Si care sunt motivele pt a cere casarea unei hotarari?Si cand se cere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 30 Iunie 2011
Recursul trebuie introdus in 15 zile de la comunicarea hotaririi.
daca nu ati avut decit drept de recurs inseaman ca valoarae actului este pina in 100.000 lei
teslovan florentina a scris:

Buna ziua.Cand si de ce o hotarare data de prima instanta da doar drept de recurs?De ce nu am avut si apel?Proces de anulare act vc.Si care sunt motivele pt a cere casarea unei hotarari?Si cand se cere?Multumesc

Nu sunt supuse apelului hotărârile judecătoreşti date în primă instanţă în cererile introduse pe cale principală privind pensii de întreţinere, în litigiile al căror obiect are o valoare de până la 100.000 lei inclusiv, atât în materie civilă, cât şi în materie comercială, asupra acţiunilor posesorii, acţiunilor în evacuare în materie comercială, a celor referitoare la înregistrările în registrele de stare civilă şi luarea măsurilor asigurătorii, asupra cererilor pentru repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare săvârşite în procesele penale şi în alte cazuri prevăzute de lege.

Recursul declarat împotriva unei hotărâri care, potrivit legii, nu poate fi atacată cu apel nu este limitat la motivele de casare prevăzute în art. 304, instanţa putând să examineze cauza sub toate aspectele , prevede art.304 ind.1 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau apel? hannia hannia la finalul hotararii date de instanta de fond se arata ca decizia poate fi atacata cu recurs.Intrebarea mea este.Primul pas nu este apelul?Ma puteti lamuri cu ... (vezi toată discuția)
Inscriere in fals la curtea de apel mototo mototo Buna seara; va rog sa ma ajutati cu opiniile dvs. In prima instanta - tribunal , nu s-a cerut inscrierea in fals a unor inscrisuri depuse .Actiunea civila ... (vezi toată discuția)
Interpretare art 304-1- c.pr.c Anca Puma Anca Puma Buna ziua ! Ar putea sa-mi explice cineva mai pe larg cum ar trebui interpretat textul art.304 ind.1, potrivit caruia: \\"Recursul declarat impotriva unei ... (vezi toată discuția)