avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... rezilere contract concesiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

rezilere contract concesiune

Buna ziua
Am o problema , daca ma poate lamuri cineva
In baza unei hotarari a consiliului local s-a hotarat concesiunarea unei suprefete de teren unei firme . Primaria a incheiat contractul de concesiune cu firma. Una din clauzele stipulate in contractul incheiat este rezilierea contractului in cazul in care nu se face plata la timp . Intrbare . Se poate rezilia contractul de catre Primarie pe motiv de neplata , fara a fi necesara o hotarare de consiliu pentru revocarea hotararii initiale si de reziliere a contractului .Ce se intampla daca Primaria reziliaza contractul si apoi , consiliul local nu aproba revocarea hotararii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 3 August 2008
Atat revocarea hotararii, cat si rezilierea contractului de concesiune sunt aprobate de catre Consiliul Local. Proiectul de hotarare este initiat de catre primar.
Multumesc pentru raspuns.Fac precizarea ca in contractul incheiat de Primarie se specifica "contractul va fi reziliat fara punere in intarziere si fara interventia instantei de judecata .Chiar si un acest caz trebuie aprobarea Consiliului Local pentru rezilierea contractului?
Este necesara hotararea Consiliului Local, in acest sens.
Esti si parerea mea , ca este necesara aprobarea consiliului local. Dar colegii mei juristi (eu sunt economista) , sustin in cor ca , daca nu este respectata o clauza contractuala (respectiv clauza privind plata la termen ), Primarul ca parte in contract , poate dispune rezilierea contractului , intrucat - spun ei - contractul este lege a partilor - Primar , in cazul nostru si concesionar.
:giggle:
Autoritatile administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala in comune, orase si municipii sunt consiliile locale, comunale, orasenesti si municipale, ca autoritati deliberative, si primarii, ca autoritati executive. Primarul reprezinta unitatea administrativ-teritoriala in relatiile cu alte autoritati publice, cu persoanele fizice sau juridice romane ori straine, precum si in justitie.

Prin urmare, primarul nu este parte in contract, intrucat terenul nu este al lui. El este reprezentantul autoritatii publice locale. El a semnat actul in calitate de reprezentat al acestei autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Printr-o hotarare Consiliul local a admis concesionarea unei suprafete de teren in vederea exploatarii acesteia de catre viitorul concesionar, respectiv ... (vezi toată discuția)
Primarul reprezinta consiliul local? ContSters69460 ContSters69460 Buna ziua, In urma unui contract de executie lucrari, in baza procedurii de achizitie publica, s-a semnat intre consiliul local al localitatii X si firma Y ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de concesiune pe aceeasi suprafata chachynelu chachynelu Buna ziua! Am un contract de concesiune, pentru o pasune, incheiat cu primaria comunei. Contractul dateaza din 2008, am platit pana acum toate darile ... (vezi toată discuția)