avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum ii incetez contractul; pensie anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum ii incetez contractul; pensie anticipata

am o salariata care vrea sa iasa la pensie anticipata; cu ce art ii incetez contractul?
Cei de la casa de Pensii i-au cerut adv de vechime in perioada ian 2011 prezent si decizia de incetare.Astept un raspuns urgent va rog mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 29 Iunie 2011
La emiterea deciziei de pensionare, CIM va inceta conform art. 56 lit.(c) codul muncii.

Art. 56.
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
denisa2011 a scris:

am o salariata care vrea sa iasa la pensie anticipata; cu ce art ii incetez contractul?
Cei de la casa de Pensii i-au cerut adv de vechime in perioada ian 2011 prezent si decizia de incetare.Astept un raspuns urgent va rog mult

In acest caz, c.i.m. va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata ..art.56 alin.1 lit.c teza a II-a C.mun.
II faceti o adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 si pana la data cand a solicitat pensionarea anticipata ... urmand ca la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata sa-i emiteti decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Care este acum procedura prin care se pensioneaza un angajat ? ( la limita de varsta ). S a schimbat ceva ? Va intreb pt ca avem un angajat care ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si conventie ajofm Arion Ramona Arion Ramona In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si ... (vezi toată discuția)