avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am un nepot care a savarsit vreo 6 furturi...este anchetat si a convenit cu politia sa returneze banii pagubitilor.daca ei isi retrag plangerile ce pedeapsa o sa primeasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:45, 30 Iunie 2011
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală
si cu ce se alege nepotu meu?cu pedeapsa sau amenda?
Daca partile se impaca raspunderea penala este inlaturata. Adica nu pateste nimic.
Din postul dumneavoastra inteleg ca aveti un nepot care a savarsit 6 furturi de la anumite persoane si nu de la dumneavoastra. Impacarea partilor este permisa numai daca nepotul a furat de la rude, in sens contrar impacarea partilor nu este permisa si tinand cont de circumstante se poate astepta la o pedeapsa cu suspendarea executarii in cazul cel mai bun sau la o pedeapsa cu executare.
pai si daca le-au returnat banii la pagubiti si ei si-au retras plangerile?

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)