avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am un nepot care a savarsit vreo 6 furturi...este anchetat si a convenit cu politia sa returneze banii pagubitilor.daca ei isi retrag plangerile ce pedeapsa o sa primeasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:45, 30 Iunie 2011
Nu are nicio importanta. Este vorba despre plangere penala nu prealabila. Actiunea penala pt infractiunea de furt se pune in miscare din oficiu, organele isi vor continua cercetarile. Avand in vedere ca este vorba de 6 furturi, situatie se complica foarte mult. Oricum cea mai buna varianta este sa se acopere prejudiciul, nepotul sa coopereze cu organele de cercetare, sa aiba o atitudine sincera si de asemenea sa isi recunoasca fapta pt a beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor in proces penal mihaela1985 mihaela1985 Vreau sa ma ajutati cu urmatoare problema. Exista un proces penal in curs de desfasurare pentru violare de domiciliu,tulburarea linistii publice si ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)