avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am sau nu drept la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am sau nu drept la partaj

Am construit o casa pe terenul proprietate comuna ,lasat ca mostenire ,cu acte in regula, dar fara intabulare si cu acordul celorlalti.In cazul unui divort eu ca sotie cu un copil am dreptul sa cer partaj?Pot obtine ceva din munca noastra?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:56, 30 Iulie 2008
Indicat ar fi sa dati mai multe detalii. Ati construit cu sotul pe un teren care este proprietate indiviza dintr-o mostenire a sotului. In cazul unui divort, dvs. puteti cere partajarea constructiei edificate impreuna cu sotul dvs. nu partajarea terenului si bineinteles ca aveti dreptul la o cota din casa, in functie de veniturile realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul meu mosteneste de la mama lui un teren. ce drepturi am/voi avea eu? adrianacatalina adrianacatalina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Soacra mea avea mostenire un teren de 1300 mp. Ea a murit in 2006. Socrul meu inca traieste si intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Casa construita in timpul casatoriei cu banii parintilor ContSters321866 ContSters321866 Buna ziua. Am o nelamurire. Pe un teren obtinut inaintea casatoriei (deci este bun propriu) am construit o casa. Casa a fost construita in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)