avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare apel si acordare termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare apel si acordare termen

Va salut,
Am formulat apel impotriva unei sentinte civile pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 si am fost surprins atunci cand am inregistrat apelul la Registratura Judecatoriei Sectorului 1 ca nu mi s-a acordat termen,functionara spunandu-mi ca termenul imi va fi comunicat prin citatie la domiciliu,intrucat dosarul pleaca la TMB si apoi TMB fixeaza termenul de judecata. De asemenea atunci cand am solicitat o dovada(pe loc,nu certificat de grefa) a faptului ca apelul meu a fost inregistrat,mi s-a raspuns ca nu este prevazuta o dovada anume,si la insistentele mele,functionara a pus stampila Judecatoriei Sectorului 1 pe o copie a apelului, trecand ziua,luna si anul. Ulterior vazand ca rubrica din stampila referitoare la numarul de inregistrare este necompletata,am revenit la registratura solicitand si un numar de inregistrare,insa functionara mi-a raspuns ca la inregistrare apel nu se da numar de inregistrare, nr.de dosar constituind numarul de referinta. Practic daca nu solicitam functionarei sa puna stampila si sa treaca ziua,luna si anul depunerii apelului,ce dovada as fi avut ca apelul a fost introdus in termenul legal? Ce parere aveti de cele relatate?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:13, 29 Iunie 2011
a gresit functionara de la registratura. era obligata sa puba pe copie stampila cu data si nr. insa termenul asta este va va fi comunicat prin citatie.
Dovada depunerii apelului o aveti prin aplicarea stampilei.Probabil ca nu a inteles ce vreti.
Cat priveste termenul pentru apel se va stabili de tribunal si nu de judecatorie.
Probabil ca veti avea termen la anul...
I-am explicat functionarei ca ma refer la numarul de inregistrare pentru documentul inregistrat in ziua respectiva, anume apelul,si cred ca inteles la ce ma refer pentru ca si colega ei de birou i-a sustinut punctul de vedere,anume ca nu se dau numere de inregistrare pentru apel,ci se trece doar data(ziua,luna,anul) depunerii pe stampila aplicata pe copia apelului. Am intrebat-o daca este sigura si mi-a confirmat. Asadar este corect si procedural sa fie trecut de catre Registratura doar ziua,luna si anul inregistrarii apelului pe copia(exemplarul) care ramane la cel care l-a inregistrat,fara sa se treaca si un numar de inregistrare,fie unul la rand,fie numarul de dosar in care se formuleaza respectivul apel?
Cu stima.
Este corect cum a procedat, daca aveti data e suficient. Veti fi citat cu termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa ma prezint? SymoCry SymoCry Buna ziua, Dupa ce eu si alti vecini am fost dati in judecata de o persoana deoarece a cazut zapada/gheata pe masina lui, am achitat suma ceruta de pagubit. ... (vezi toată discuția)
Acces la dosar? mihaela_gheorghe@mail.com mihaela_gheorghe@mail.com Buna ziua, cum pot sa vad ce scrie intr-un dosar,chiar daca nu sunt avocat? Mai exact : X - parat; in proces cu reclamantul Y - avand ca obiect pretentii ... (vezi toată discuția)
Vizualizare on-line nr.dosar si termen Artigas Artigas Are cineva idee,o cerere de chemare in judecata,trimisa prin Posta la Judecatoria Sectorului 1 in Noiembrie 2010,a primit nr.de dosar si termen in luna Mai ... (vezi toată discuția)