buna ziua. ma numesc mariana,am fost casatorita ,iar in urma casatorie avem un copil ce mia fost ancredintat spre crestere si educare. sa stabilit o pensie de 75 ron la data de 14.06.2007 .dupa desfacerea casatoriei eu cu fostul sot nu am tinut legatura,doar prin tel .il contactam s-ai comunic ca nu imi ajung bani este o suma mica pt nevoile minorului, imi raspundea ca nu are venituri . la data de 15.06 2010 am deschis preces de recalculare , fostul sot declara in intapinare ca nu are venituri si nu poate plati mai mult. la insisitenta mea judecatoria buftra mia eliberat un act cu care am mers la firma unde era angajat si am obtinut veniturile fostului sot.erau foarte mari 2150 ron brut si era angajat pe acest salariu din data de 14.07.2008 .asa sa stabilit o pensie de 381 ron .trei zile mai tarziu dupa ce sa dat hotararea definitiva sea dat demisia din cadrul firmei unde lucra.la foarte scurt timp mi-a facut proces pentru micsorarea pensiei, ieu nu ma-m prezentat , iar judecatoria buftea a respinso ca neatemeiata. fostul sot nu sa oprit aici si ma chemat in recurs , primel termen este pe 14 07 2011. motivul nu are venituri , nu beneficiaza nici de somaj . intre timp eu am apelat la un executor judecatoresc pentru a executa pensia ce nu a fost platita de fostul sot . exectorul la gasit pe fostul sot ca fiind angajat la o alta firma , detin acte ce arata ca si de aceasta data fostul sot minte ca nu are venituri.va rog sa-mi spuneti ce am de focut in acest caz. as dori sa cer pensia retroactiv pe 3 ani ,acesta a ascuns veniturile .as mai dori sa cer o suma de bani daune morale.dar nu stiu daca imi va da dreptul instanta. el in toti acesti ani a avut venituri mari si platea o pensie de 75 ron cand isi aducea aminte o data la 2 luni.astept raspuns ,va rog sa ma ajutati urgent mai am foarte putin pana la termenul de judecata.doar daca cer in instanta o suma de bani, se va apri fostul sot cu minciuna ,alfel va continua sa minta si sa isi ascunda veniturile,va multumesc mult
buna ziua . pe 14 . 07 . 2011 am recurs si nu stiu daca mai pot cere pensia retroactiv , daca nu am facuto in prima instanta, nu stiu daca mai pot cere acum la recurs . va multumesc . cine ma poate ajuta mai mult va rog sa-mi scrieti