avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru si executare parti sociale
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru si executare parti sociale

Buna seara.
Am o hotarare judecatoreasca definitiva intr-un proces privind neplata pensiei alimentare, in care fostul sot este obligat sa plateasca retroactiv pe ultimii 3 ani. Din pacate nu are nimic pe numele lui, el fiind angajat la firma pe care o are, incadrat cu salariul minim si ar dura o vesnicie pana s-ar recupera doar din salar. Am luat legatura cu un executor judecatoresc care mi-a prezentat o modalitate de executre pe care dansul a mai facut-o. Se pune sechestru pe partile sociale ale firmei unde este actionar unic, un expert contabil autorizat evalueaza firma in urma ultimei balante care se cere de la organele abilitate si apoi se scoate la licitatie si se recupereaza suma datorata. Firma la care este unic actionar este incadrata in categoria intreprinderilor mijlocii, deci este de unde sa se recupereze banii datorati. As dori sa stiu daca aceasta metoda se poate aplica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:13, 4 Iulie 2011
totul este bun si frumos daca gasiti pe cineva care sa cumpere aceasta firma.
o alta varianta ar fi sa o cumparati chiar dvs si sa o dizolvati in calitate de asociat unic.

va recomand sa analizati atit starea financiara a firmei cit si patrimoniul ei ca sa stit daca se merita sau nu. In 99% din cazuri nu se merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt. Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Asociat unic silviuks silviuks Buna ziua, Sper sa nu va fac sa plecati imediat ce ati citit titlul. problema mea e urmatoarea: sunt asociat la 2 societati: la una impreuna cu inca 2 ... (vezi toată discuția)