avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rugaminte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rugaminte

Locuiesc in chirie la casa. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa platesc asigurarea pe locuinta.
Din cate m/am informat eu stiu ca proprietarul trebuie sa faca acesta plata.
Locuiesc de 5 ani aici si acesta mi-a asigurat o casa construita cu pereti interiori doar din rigips.Am avut probleme cu tavanul care este tot din rigips. Inundata de ploaie de mai multe ori. Am reparat tavanul din banii proprii si nu mi-i s-au scazut din chirire. Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in privinta asigurarii si care este costul acesteia pe un apartament cu o camera. Mentionez ca proprietarul mi-a spus ca trebuie sa platesc 100 ron. Este legal asa ceva? trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 22:58, 29 Iunie 2011
Asigurarea obligatorie trebuie s-o plateasca proprietarul.
Potrivit Legii nr. 206/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, proprietarul imobilului este cel obligat sa incheie aceasta polita.

Avand in vedere faptul ca proprietarul nu doreste sa achite acesata asigurare nu aveti decat sa incheiati dumneavoastra o asigurare facultativa a locuintei, insa doar ca si contractant al asigurarii.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Asigurarea obligatorie o plateste proprietarul...si costa 20 euro (aprox. 85 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundata de vecinul de deasupra guinea guinea Am fost inundata de vecinul de deasupra in data de 19.07.2013. Noi nu locuim acolo, suntem plecati din localitate, muncim intr-un alt oras la aprox 700 Km ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta anl mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa îmi spuneți și mie dacă sunt obligat sa fac asigurare obligatorie pt locuința (conform legii 260/2008, republicata ... (vezi toată discuția)
Asigurari obligatorii case - inca o japca BX BX Vad ca se tot agita lumea cu asigurarile obligatorii. Lumea a aflat ca tre' sa faca asa ceva si ca altfel li se da amenda. Cine poate da detaliile complete ... (vezi toată discuția)