avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata dupa concediu de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata dupa concediu de crestere a copilului pana la doi ani

Buna ziua!
In aug 2011 ar trebui sa reincep activitatea dupa un concediu de crestere a copilului,sanatos, pana la doi ani,insa eu am depus o cerere de concediu fara plata in vederea cresterii copilului pana la trei ani conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National ,art.62. - (1) (2) si a Codului Muncii pe 2011,Art. 238. - (1) (2) . Din pacate,angajatorul a considerat sa imi dea un rapuns negativ legandu-se ca in articol este inserat "poate" ceea ce el considera ca nu il obligat,asta o data si in al doilea rand ca ei au nevoie de secretara,asta in conditiile in care timp de doi ani nu au angajat si in contextul in care s/ar putea scoate postul la concurs pe perioada determinata.
Sunt intr-o mare dilema pentru ca nu mai inteleg daca decizia de a mi se acorda concediu fara plata ,ramane la latitudinea angajatorului.Mentionez ca baietelul meu s-a nascut in aug 2009, deci inaintea ultimelor modificarii aduse legii privind cresterea copilului.Ce pot face,din punct de vedere legal, in continuare?
Cel mai recent răspuns: alizee2009 , utilizator 15:02, 30 Iunie 2011
buna seara,

Nu mai exista contract colectiv la nivel national. Daca aveti contract colectiv de munca la nivel de unitate sau la nivel de ramura/sector de activitate verificati ce prevederi cuprind referitor la concediul fara plata.
Angajatorul are dreptate, nu poate fi obligat sa aprobe concediul fara plata.
Ce puteti face legal ? .... sa depuneti o cerere de acordare a CFP in baza art.54 C.mun. ... insa acest articol trebuie coroborat cu art.153 alin.2 C.mun. care dispune ca, durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata pentru crestere copil sanatos pana la varsta de 3 ani sofia-ileana sofia-ileana Buna ziua, in data de 5 octombrie 2009 fetita mea implineste 2 ani, am prezentat deja angajatorului cererea prin care doresc sa intru in concediul fara ... (vezi toată discuția)
Compensatie de 15% din brut in perioada concediului de maternitate nick78 nick78 Buna ziua! Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata crestere copil alizee2009 alizee2009 Buna ziua! As dori sa stiu daca in conditiile in care am avea un Contract de Munca la nivel national pentru anii 2011- 2014,semnat si publicat in M.O. ... (vezi toată discuția)