avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... re-judecare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

re-judecare

sunt cetetean straiini casatorit cu o romanca ..am primit 3 ani cu suspendare pedepsei sub art 215.cp...am executat doar un an si 2 luni din pedeapsa date de tribunal...dupa ce am fost eliberat am plecat din tara pentru ca amurit tatal meu si am motiv cu certificatul de deces....la apel curtea aschimbat incadrari judicanduse fapta fara mine , in loc de suspendare sa facut pedeapsa cu executarea restul pedepsei de 1 an si 10 luni.....am o seansa daca vin in tara se rejudec cauza inca-o data ?cel aldoilea inculpat in cauza afost eliberat .
judecata sa face afara de arest sau trebuie sa fiu inchis ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:39, 30 Iunie 2011
Daca este emis mandat atunci, chiar daca promovati o cerere de rejudecare, veti fi in detentie pina la solutionarea ei.
Da, s-a emis deja mandatul de executare a pedepsei.Cand intrati in tara veti fi retinut si apoi condus la locul de detentie.Ati gresit ca nu ati fost prezent la judecata si mai ales ca nu ati anuntat.
in momentul in care vi s-a aplicat o pedeapsa cu suspendare banuiesc ca vi s-au impus anumite lucruri care trebuiau respectate .
acum nu pot sa-mi dau seama daca s-a facut recurs la sentinta prin care vi s-a dat o pedeapsa cu suspendare ori sentinta ramasese difinitiva iar dvs nu ati respectat termenii stabiliti de instanta si acest lucru a dus la revocarea suspendarii conditionate.
oricum ,daca ati fost deja condamnat cu o pedeapsa cu executare in mod sigur veti fi arestat si nu cred ca aveti sanse prea mari sa iesiti si sa va rejudecati in stare de libertate (asta depinde de avocatul pe care il veti alege)
daca nu , si ati fost condamnat la 1 an si 10 luni cu executare atunci trebuie sa executati 1 an o luna si 20 zile pana sa fiti analizat in comisia de liberare conditionata deci fractia pervazuta de lege ati indeplinit-o si puteti fi analizat in prima comisie care se tine la penitenciar si in circa o luna puteti fi eliberat.daca ati facut deja fractia cred ca nu mai are nici un sens sa stati pe fuga pentru cateva zile cat ati mai putea fi detinut.
succes
doberv a scris:

daca ati fost deja condamnat cu o pedeapsa cu executare in mod sigur veti fi arestat si nu cred ca aveti sanse prea mari sa iesiti si sa va rejudecati in stare de libertate (asta depinde de avocatul pe care il veti alege) si parerea mea e ca nici macar nu are rost pe urmatorul considerent:
daca ati fost condamnat la 1 an si 10 luni cu executare atunci trebuie sa executati 1 an o luna si 20 zile pana sa fiti analizat in comisia de liberare conditionata deci fractia pervazuta de lege ati indeplinit-o si puteti fi analizat in prima comisie care se tine la penitenciar si in circa o luna puteti fi eliberat.daca ati facut deja fractia cred ca nu mai are nici un sens sa stati pe fuga pentru cateva zile cat ati mai putea fi detinut.
succes
daca ati fost deja condamnat cu o pedeapsa cu executare in mod sigur veti fi arestat si nu cred ca aveti sanse prea mari sa iesiti si sa va rejudecati in stare de libertate (asta depinde de avocatul pe care il veti alege) si parerea mea e ca nici macar nu are rost pe urmatorul considerent:
daca ati fost condamnat la 1 an si 10 luni cu executare atunci trebuie sa executati 1 an o luna si 20 zile pana sa fiti analizat in comisia de liberare conditionata deci fractia pervazuta de lege ati indeplinit-o si puteti fi analizat in prima comisie care se tine la penitenciar si in circa o luna puteti fi eliberat.daca ati facut deja fractia cred ca nu mai are nici un sens sa stati pe fuga pentru cateva zile cat ati mai putea fi detinut.
succes

Alte discuții în legătură

Cerere eliberare conditionata - termenul la care se poate cere mayra2013 mayra2013 buna ziua.tatal meu a fost condamnat pt furt calf la 1an si6 luni.a executat 1an si a fost eliberat.pe timpul detentie ia venit un alt dosar pt furt calf facut ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua dumneavoastra ma intrebati cat are sotul meu de cand este arestat .are 7 luni pana acum .dar sotul meu nu este condamnat pentru 5 ani cum ati ... (vezi toată discuția)
Munca, cursuri de calificare/recalificare - persoane private de libertate ; eliberare conditionata id_store id_store Am inteles ca prin munca se pot acumula 7 zile libere la luna. Pentru cursuri de scolarizare, calificare recalificare 15 sau 30 de zile. Ar mai fi realizarea ... (vezi toată discuția)