In 1984 statul imi expropria un teren (intravilan) pe motive de "interes obstesc", mai precis blocuri muncitoresti. Terenul a ramas de izbeliste pina in 1991, cind s-a construit o temelie. Respectiva temelie a ramas in totala paragina pina in ziua de azi (copaci crescuti alandala, cartier general de caini vagabonzi, etc).
Am actionat primaria in instanta si am obtinut terenul in baza art. 10 al. 4 din legea 10/2001 care precizeaza "se restituie în natura inclusiv terenurile fără construcţii afectate de lucrări de investiţii de interes public aprobate, dacă nu a început construcţia acestora, ori lucrările aprobate au fost abandonate."
Primaria acum a intentat apel, motivind ca au planuri glorioase de a finaliza blocurile de pe teren chiar in acest an! De asemenea primaria spune ca nu e vina "ei" ca constructia a fost abandonata deoarece terenul a apartinut RAUCL (regia autonoma de utilitati..., mostenitoarea IGO ).
Avind in vedere ca in Romania precedentul judiciar nu are putere de lege, cum as putea sa arat, dpdv legal, ca aceasta prezumptiva constructie este abandonata? (am gasit mai multe spete ale Inaltei Curti care spun ca terenurile cu constructii abandonate se retrocedeaza in sensul legii 33/1994).
Care este argumentul suprem pentru demontarea acestei frivole cereri de apel?
La primarie este un jurist care trebuie sa exercite toate caile de atac, indiferent daca are dreptate sau nu. Daca ati citit practica in domeniu, ati vazut ce se intampla in realitate.
Dupa parerea mea, inafara unei frivole cereri de apel ( la care dvs. veti depune intampinare si veti contra-argumenta motivatiile inserate) veti avea parte si de o obraznica cerere de recurs...:(