Cam lacunara intrebarea.
Care sunt acele "aspecte esentiale" pe care le-ati gasit dvs. nedefinite?
Ce vreti sa va scriem? Jumatate dintr-un tratat de teoria generala a dreptului si jumatate dintr-un tratat de procedura? Sau ne puneti o intrebare mai cu cap si coada.
Dragos,
Inteleg ca dilema ta are in vedere aspecte din dreptul procesual civil intr-un caz concret ( si pe care nu ni-l poti prezenta)? In acest caz, cel mai bine ar fi sa soliciti ajutorul unui avocat.
Catalin-Radu
Iata detaliile cazului: am cistigat in instanta un teren expropriat in 1984, in baza legii 10/2001. Mai precis, art.10, al. 4 spune ca terenurile expropriate pe care constructiile planuite au fost abandonate se retrocedeaza expropriatului. Terenul cu pricina a fost expropriat in 1984; abia in 1991 a fost facuta o temelie, care de atunci este in totala paragina. Paratii (primarie) au facut cerere de apel in care sustin ca au "tocmit" un expert autorizat (in 2008) sa realizeze o expertiza si prin urmare nu au abandonat terenul. Mai spun paratii ca terenul fusese al RAUCL (regia autonoma de utilitati - demult falimentata) si ca iei l-au preluat abia in 1998, si din lipsa de fonduri nu au facut nimic.
Asadar, legea 10/2001 nu defineste exact ce inseamna abandonul unui imobil. Dupa stiinta mea, urmatoarea autoritate legala este codul civil, care insa nu are nimic relevant spre lamurirea dilemei. Curtea Suprema a decis citeva cazuri foarte similare, care imi sustin argumentul meu; stiu insa ca in Romania acele decizii nu sunt lege.
Prin urmare, care este argumentul de jure cel mai pertinent?