avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

cum se procedeaza in situatia in care din doua posturi se desfiinteaza unul si unul dintre angajati se afla in concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 1 Iulie 2011

Daca este necesar postul pentru desfasurarea activitati,se angajeaza alta persoana pe perioada determinata,pina revine angajata din Conc.CC.:D
Se poate desfiinta si locul de munca al persoanei aflate in CCC dar acesta nu poate fi concediata pana nu se termina CCC.
sava 80 a scris:

cum se procedeaza in situatia in care din doua posturi se desfiinteaza unul si unul dintre angajati se afla in concediu de crestere copil?

In acest sens, se va aduce la cunostinta persoanei care se afla in CCC ca postul s-a desfiintat , iar de la data revenirerii din CCC va intra in preaviz ....
ok.Multumesc pt raspunsuri. In situatia mea ,fara a se tine cont de nici un criteriu de departajare,cu toate ca exista,am fost pus la dispozitie(preaviz) singurul motiv fiind cel prezentat in postarea anterioara.
sava 80 a scris:

ok.Multumesc pt raspunsuri. In situatia mea ,fara a se tine cont de nici un criteriu de departajare,cu toate ca exista,am fost pus la dispozitie(preaviz) singurul motiv fiind cel prezentat in postarea anterioara.

In acest caz, dupa primirea deciziei de concediere puteti s-o contestati in termen de 45 de zile la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau resedinta . Actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post dodo2003 dodo2003 Buna ziua, La firma unde lucrez sunt trei posturi de munca identice. Am fost instiintat de curand ca s-a desfiinat postul ce lucru pe care-l ocup tocmai eu, ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate biancaclaudia biancaclaudia In data de 17 iulie 2011 imi expira concediul de crestere copil prin urmare ar trebui sa ma reintorc la servici. Va rog sa ma ajutati cu un raspus deoarece cei ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa ccc over21boost over21boost Buna ziua Va rog ajutati-ma cu un sfat : sotia mea a fost concediata la revenirea din concediul de crestere copil (1 an) in baza art 65 din CM pe motivul ... (vezi toată discuția)