avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie bilaterala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie bilaterala

Sora mea locuieste in provincie si lucreaza cu contract de munca la o companie din Bucuresti. Acum doua saptamani, si-a depus demisia cu termen 1 Iulie, Demisia este cu acordul ambelor parti (verbal). Pana astazi, nu a primit niciun raspuns (oficial sau neoficial). Ce ar trebui sa faca incepand cu data de 1 Iulie, sa-si continue activitatea sau nu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 14:00, 30 Iunie 2011
Demisia nu trebuie aprobata de angajator. Trebuie doar sa-i fie adusa la cunostinta si sa se efectueze perioada de preaviz prevazuta in contractul de munca.
Dupa efectuarea preavizului, angajatul nu mai este obligat sa se prezinte la locul de munca.
Demisia poate fi aprobata si cu renuntarea totala sau partiala a perioadei de preaviz de aceea ar trebui sa se intereseze cum a fost solutionata .Demisie cu raspuns doar verbal nu prea este ok.Sa dea un telefon la sediu sau sa mearga sa se intereseze care este situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu in avans leo2000ro leo2000ro Buna ziua, Am si eu o intrebare...Mi-am dat demisia de la locul actual de munca, stau cele 20 de zile in preaviz, dar mi-am luat pe anul in curs , pana acum, ... (vezi toată discuția)
Cim încetat abuziv în timpul preavizului, fără efectuarea zilelor de concediu la care nu doream să renunț: se poate face corecție în revisal? CSIMAR CSIMAR Pe data de 21.03.2019 inaintez angajatorului demisia cu preaviz de 45 de zile lucratoare (conf cim).In data de 04.04.2019 transmit pe mail ca pot renunta ... (vezi toată discuția)
Încetarea contractului individual de muncã. perioada de preaviz dodo2009 dodo2009 Buna ziua, O persoana s-a angajat pe 5 iunie cu CIM pe perioada determinata de 3 luni. Durata preavizului in cazul demiterii sau demisiei este de 20 zile ... (vezi toată discuția)