avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansare in functie pentru angajati cu CIM cu timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansare in functie pentru angajati cu CIM cu timp partial

Am nevoie de o lamurile. iata situatia: cf. Hot. 281/1993, art. 5 alin. 4, vechimea minima necesara pentru trecerea in gradatia imediat superioara este de cel putin 2 ani (mai putin persoanele angajate ca debutanti). Pentru angajatii cu CIM cu timp partial, consider tot o perioada de doi ani, sau raportez situatia fiecaruia la timpul efectiv lucrat ?
Pentru calcului sporului de vechime o sa fie aceeasi regula ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hellenne , utilizator 12:06, 31 Iulie 2008
Potrivit art 103 din Codul muncii
"(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.";)
Daca va referiti la HG 281/1993 inseamna ca sunteti institutie bugetara. In actul normativ de mai sus se vorbeste de "vechimea in munca" atunci cand se face referire la sporul de vechime sau la trecerea in gradatia superioara.
Cum "vechimea in munca" are in vedere timpul normal de munca de 8 ore/zi, la persoanele angajate cu CIM cu timp partial se ia in calcul numai perioada efectiv lucrata, deci se cere un timp (in zile, luni, ani) mai mare pentru indeplinirea vechimii cerute de lege. Cum v-ati exprimat dvs., "rapotez situatia fiecaruia la timpul efectiv lucrat".
Sper ca m-am facut inteles. Succes!

Domnule Tudor, multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am muncit 3 ani și 7 luni la o societate cu contract individual ... vali ada vali ada Am muncit 3 ani și 7 luni la o societate cu contract individual de muncă cu norma întreaga, la următoarea societate 5 ani și 4 luni contract ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime raymona_r raymona_r Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar ... (vezi toată discuția)
Incadrare personal contractual ContSters72755 ContSters72755 As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti. De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata ... (vezi toată discuția)