avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rasunderea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rasunderea penala

scoaterea de sub urmarirea penala si aplicarea de catre procuror a unei amenzi reprezinta inlocuirea raspunderii penale, resp art.90,91 C.Penal ?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 21:01, 30 Iunie 2011
ce temei de drept a fost indicat de catre procuror exact cand s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala?
Da , in cazul dvs , s-a dispus scoaterea de sub UP in baza art 18 ind 1 Cp facandu-se aplicarea disp art 91 Cp . Astfel raspunderea penala a fost inlocuita cu o sanctiune cu caracter administrativ .
s-a incput urmarirea penala impotriva mea pentru fals in declaratii si s-a dispus scoaterea de sub urmarire si aplicarea unei amenzi administrative in baza art.249 rap la art.10 litb Cpp cu art 18 ind.1 si 91 Cp, art 228 al.6 rap.la art.10 lit.a Cpp.
as vrea sa contest ordonanta pe motiv ca nu au fost indeplinite conditiile de aplicare a inlocuirii raspunderii penale art.90 Cp respectiv falsul in declaratii nu face parte din infractiunile prevazute de acest articol la lit.a .Am vreo sansa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.91 c.penal ContSters88252 ContSters88252 aplicarea sau raportarea la art. 91.C.penal se poate face si in afara conditiilor prevazute de art. 90 C .penal sau numai cu respectarea ... (vezi toată discuția)
Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Procedura in cazul infractiunilor flagrante (art.280cppen) Statescu Statescu Buna seara ! Doi tineri sunt prinsi in flagrant (fura un cauciuc dintr-un potbagaj deschis), Sunt incadrati la art.208-209CP. Politia constata savarsirea ... (vezi toată discuția)