avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere

buna seara ! pe deta de 5 iulie imi expira preaizul de concediere ! As vrea sa stiu ce hartii trebuie sa primesc la sfarsitul acestei perioade de la angajator si ce drepturi imi revin !
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 22:33, 2 Iulie 2011
Angajatorul trebuie sa va plateasca zilele de munca neplatite si sa va inmaneze decizia de desfacere a contractului de munca
Si adeverinta care atesta activitatea de la 1 ian. pana la data incetarii.
draguf a scris:

buna seara ! pe deta de 5 iulie imi expira preaizul de concediere ! As vrea sa stiu ce hartii trebuie sa primesc la sfarsitul acestei perioade de la angajator si ce drepturi imi revin !


Angajatorul trebuie sa va inmaneze :
1. un exemplar de pe decizia de concediere
2. carnetul de munca certificat la 01.01.2011 si adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 si pana la data incetarii c.i.m.
sau
adeverinta de vecime pentru toata perioada lucrata, in cazul in care nu aveti carnet de munca.
3. Daca ati fost concediat pentru desfiintarea postului, atunci va trebui sa va dea si adeverinta pentru somaj.

4. Ca drepturi : plata salariului aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. si , in functie de prevederile c.i.m., c.c.m. sau R.I., salariul /salariile compensatorii prevazute in aceste acte.
Angajatorul nu este obligat sa va elibereze adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 si pana la data incetarii CIM decat la solicitarea dvs. :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, in cazul in care se desfiinteaza un post intr-o unitate, care sunt pasii de urmat??? cum pot proceda cu salariatii, pentru a nu intampina ... (vezi toată discuția)
Codul muncii samoila samoila am primit de la locul de munca o decizie de incetare a activitatii pe motive economice ,sunt obligat sa stau in preaviz sau nu ? (am avut contract pe per, ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariat la concediere - acte emise de catre angajator muj muj Buna ziua! Daca un salariat care lucreaza intr-o firma avand domeniul de activitate \" comercializare produse farmaceutice\" este concediat - desfiintare post ... (vezi toată discuția)