avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de MATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de MATERNITATE

In data de 17 iulie 2011 imi expira concediul de crestere copil prin urmare ar trebui sa ma reintorc la servici. Va rog sa ma ajutati cu un raspus deoarece cei de la firma spun ca duma noul cod al muncii nu mai sunt obligati sa ma reprimeasca asa ca ... eu raman pe dinafara daca ei doresc.As vrea sa stiu exact cum sta treaba.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:43, 5 Iulie 2011
biancaclaudia a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns si am sa ti seama de ce m-ati sfatuit
Singura problema este ca pe postul meu au angajat o persoana cu contract pe termen nedeterminat .

In acest caz, nu aveti decat sa contestati in instanta decizia de concediere ..... Termenul este de 45 de zile de la data comunicarii acesteia. actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Mai am o problema,chiar azi am vorbit la resurse umane la firma si mi-au spun ca nici nu au unde sa ma reprimeasca ( cu toate ca exista tot atatea posturi cate erau si cand am plecat eu) dar nici nu voi beneficia de indemnizaria de somaj.Intrebarea mea este :

Este legal asa ceva si ce am de facut?
1. Cei de la resurse umane nu stiu ce vorbesc deoarece nu cunosc legile.
2. Chiar daca postul a fost desfiintat angajatorul este obligat sa va acorde preavizul si apoi sa va concedieze.
3. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca va concediaza cu art.65din Codul muncii (desfiintarea postului).
4. Colegul meu, @freeelis, v-a sfatuit bine sa contestati decizia de concediere la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatei la intoarcerea din ccc TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, saptamana viitoare imi inceteaza CIC (2 ani). In urma cu o luna am luat legatura cu cei de la Resurse Umane si mi s-a zis ca postul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa crestere copil mira27 mira27 Buna ziua. Daca am fost in crestere copil de la 3 la 4 ani, mai pot beneficia de indemnizatie somaj? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna. Rebeka38 Rebeka38 Am o intrebare la dumneavoastra eu sant in concediu crestere copil si as vrea sa va intreb dupa ce termin CCC pot sa intru in somaj? (vezi toată discuția)