avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi sau nu dat in judecata pentru calomnie??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi sau nu dat in judecata pentru calomnie??

Buna. Am mai deschis candva subiectul dar nu am fost prea luminat in privinta urmatoare. lipesc zeci de afise prin oras. In afise apare poza unui barbat iar dedesubtul pozei scrie ceva de genul:

[i]F.B.,domiciliat in localitatea M.,strada J. M. nr 66, judetul B.. Prima data a abuzat de fetita lui pe cand aceasta avea 12 ani.Amenintata fiind, ea a suportat aceste abuzuri grotesti timp de 3 ani pana cand a hotarat sa dezvaluie ciuva calvarul prin care trecea.
Persoana caruia i-a dezvaluit aceste lucruri nu a fost mama sau o ruda apropiata, de ce? pentru ca nu avea incredere in acele persoane, nici macar in mama ei. S-a dovedit in cele din urma asta. Mama fetitei a avut o reactie neobisnuita cerandu-i fetitei sa-si ierte tatal pe motiv ca au nevoie de sprijinul lui financiar,amenintand'o totodata ca daca nu-si va schimba declaratie(fetita il denuntase pe "tatal" ei) ea o sa fie internata intr-un centru de plasament.
Intr-un final, fetitei i-a fost intoxicata mintea cu tot felul de tampenii si aceasta si-a schimbat in cele din urma declaratia iar mizerabilul acesta care se numeste "tata", se bucura de o libertate nemeritata. De vina sunt si legile prost facute in tara asta, desi exista dovezi si martori care il incrimineaza.E grav insa atitudinea fetitei de acum..care nu mai recunoaste nimic, ba dimpotriva se lauda ca ar avea "cei mai minunati parinti"!!
Fetita a inregistrat cateva convorbiri telefonice dintre ea si tatal ei, convorbiri in care nenorocitul recunoaste abuzurile.
Fetita a fost insa invatata ce sa minta in legatura cu acele inregistrari, sustinand ca sunt trucate(daca s-ar face o expertiza tehnica ar reiesi ca sunt cat se poate de adevarate)
Sper ca adevarul sa iasa candva la iveala, iar cei ce s-au jucat cu mintea fetitei, sa plateasca. Oricum, TIMPUL LE VA REZOLVA PE TOATE.


Asta scrie...am si dovezi, acele inregistrari, ceva martori carora fetita le-a povestit cele intamplate..plus ca e si dosarul acela care cred ca s-a deschis in urma plangerii fetitei. Deci...el stie ca X detine inregistrarile pe care le-ar putea folosi ca sa dovedeasca ca nu e calomnie in caz ca respectivul ma va da in judecata.. recurg la chestia cu afisele deoarece facand un eventual denunt, nu cred ca m-ar ajuta, asa, prin imputarea in public..exista oarecum o presiune asupra nenorocitului..si poate chiar a autoritatilor de a se autosesiza
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Sonji, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 11:15, 2 Iulie 2011
Buna,
Nu prea stiu cum functioneaza legile in romania deoarece nu mai locuiesc de ceva timp, oricum chiar daca sistemul roman, dupa cum stim cu toti, nu functioneaza as putea sa zic deloc bine avand in vedere situatia in alte tari, unde un asa numit om daca se poate spune, pentru ca tata e de neconceput, ar fi fost dupa gratii din primele ore dupa marturiserea tinerei. Totodata nu cred ca ii va conveni sa te dea in judecat admis ca o poate face, pentru ca nu ar fi in favoarea lui. Tu in acel moment vei putea demonstra faptul ca actiunile tale erau doar pentru a proteja o tanara care a fost fortata nenumarate ori sa depuna o marturisire falsa dupa ce a avut curajul sa il dea in judecata si poate vei putea face ceva pentru ea. sper doar ca tanara isi va putea da seama ca persoanele care o inconjoara o utilizeaza doar si cel mai bine ar fi sa admita adevarul si sa inchida acel ``om`` dupa gratii...
Nu exista probe pt a il acuza pe "tata", in consecinta nu exista nicio infractiune savarsita de acest om.
Asadar, pt calomnie poate merge in instanta civila.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
"olimpia"..am spus ca detin inregistrarile telefonice facute de fetita, inregistrari in care el recunoaste ca a abuzat de fiica lui. Oare el va avea curajul sa ma dea in judecata stiind ca eu detin acele inregistrari pe care le-as putea folosi ca sa dovedesc ca nu e calomnie?? Plus ca am spus ca sunt si alte persoane carora fetita le-a povestit prin ce a trecut timp de ani buni. Nu cred ca el va avea curajul sa ma dea in judecata..pentru ca ar iesi adevarul la iveala..chiar daca el e un om influent. Au tot ce vor..el e maior comandant intr-o unitate militara, familia e vazuta bine in orasul respectiv, dar nimeni nu stie ce atrocitati ascunde aceasta familie..si daca ar fi sa ma dea in judecata, ar cere daune morale, asta in cazul in care eu nu pot dovedi ca el chiar a facut acele lucruri..ce pot pati eu in cel mai grav caz? stiu ca in civil inregistrarile alea sunt greu de dovedit..dar dupa cum am spus, exista si martori..ma gandesc ca el nu s-ar risca sa ma dea in judecata, pentru ca s-ar incepe o ancheta pe baza celor spuse de mine..iar pt. el riscul ca adevarul sa iasa la iveala e mare, chiar daca fetita, santajata, amenintata fiind..nu va mai recunoaste.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Sonji, utilizator
Chiar vreau un raspuns, faza cu afisele, imputarea in public a faptei pe care acel nenorocit a savarsit-o..ma gandesc ca o sa-l sperie, multi care vor vedea acele afise isi vor pune intrebari..etc..va fi o oarecare presiune pentru el..poate va ceda si se va autodenunta, desi teama abuzatorilor de copii, teama de puscarie(pentru ca acesti mizerabili vor avea o viata neagra dupa gratii si probabil el stie) ii va da puterea sa minta cu atata incredere ..incat va gasi el o solutie sa scape acuzelor..reamintesc, exista acele inregistrari, plus acea plangere..dar ca ancheta ori stagneaza datorita faptului ca fetita si-a schimbat declaratia,amenintata fiind, ori s-a incheiat definitiv.

Deci, mi se poate intampla in cel mai grav caz?..se va risca el sa ma dea in judecata? simtindu-se cu musca pe caciula ..pentru ca intr-adevar si-a abuzat fiica.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Sonji, utilizator
1. Tatal, fata si martorii neaga cele intamplate, dupa atatia ani o expertiza medicala nu se mai poate face pt a se vedea daca fata a fost violata, deci e aproape imposibil sa se demonstreze infractiunea savarsita de acest om.
2. Nu se poate condamna un om, chiar si vinovat, doar pe baza inregistrarilor pe care le detineti.
3. Sunt sigura ca un comandant nu va ceda si isi va recunoaste fapta din cauza afiselor.
4. Da, avand si gradul pe care il are in unitatea militara, mai mult ca sigur va poate da in judecata si veti fi bun de plata.
Va sfatuiesc sa renuntati la astfel de gesturi din moment ce nimeni nu vrea sa recunoasca, nici macar fata care la 15-16 ani e destul de mare sa isi dea seama ce face si totusi vrea sa ascunda asta ca sa nu piarda sprijinul material oferit de tata. Va luptati singur.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma!! Sonji Sonji Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu?? Sonji Sonji [b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)
Probe intr-un dosar. Sonji Sonji Orice acuzatie, trebuie probata, nu? Eu dau exemplul meu: X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani. X nu e denuntat de copil, ... (vezi toată discuția)