avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedieri colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedieri colective

Buna ziua. Am primit o cecizie de concediere colectiva emisa in data de 27.5.2011. Conform CCM la nivel de ramura , cei care au mai putin de 5 ani pina la pensionare , nu pot fi concediati. La data emiterii deciziei mai avem pina la pensie 5 ani si doua luni . Acum sint in concediu medical , iar in data de 16.07.2011 cind acest concediu se termina . voi avea mai putin de 5 ani pina la pensie . As dori sa stiu daca se ia in considerare acest lucru , daca decizia a fost data pina cind nu aveam acest statut. Concret : sint nascuta in 11.0301956 , ar trebui sa ies la pensie in 11.07.2016. Decizia este contestata la tribunal , dar as dori sa stiu daca se poate lua in considerare prevederea din CCM .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 4 Iulie 2011
Daca angajatorul a procedat le reorganizarea unitatii si reducerea unor posturi nu cred ca poate fi incorsetat de o asemenea prevedere.
Criteriul respectiv se aplica in cazul in care departajarea intre doi sau mai multi angajati care ocupa posturi similare nu s-a putut face prin criteriul de performanta si celelalte criterii care se aplica inaintea celui prezentat de dv.
Mesaj reeditat
@ munteancasian
Data post: Sambata, 2 Iulie 2011, 09:55
Subiect concediere colectiva

Va multumesc mult pt raspuns. Sintem 40 de angajati pe 27 de posturi . Asa se fac angajarile in ccompania noastra de stat. Nu am dat testarea profesionala conform legii deci acest criteriu nu poate fi luat in considerare . Atunci nu se aplica celelalte criterii din CCM ?
Va mutumesc
Sintem 40 de angajati pe 27 de posturi . Asa se fac angajarile in ccompania noastra de stat.Nu am dat testarea profesionala conform legii ....

Nu mai spuneti la nimeni, stim toti si suportam rezultatul proastei (populiste) administrari. Ordine trebuie facuta ca "sacul" este gol. Dar sa o faca cine se pricipe si cu multa responsabilitate.
Daca la angajare nu v-ati supus legii acum de ce vreti sa beneficiati de ea.
Evaluarea competentelor si performantelor dv. trebuia facuta periodic incepand cu angajarea. Veti fi evaluati acum.

Mesaje reeditate

@ munteancasian
Data post: Duminica, 3 Iulie 2011, 18:37
Subiect: lege

Va multumesc inca odata pt rabdare. Eu personal , am respectat legea la angajare , lucrez de 21 de ani in companie . Nu s-au supus altii ,veniti pe criteriile nepotismului , iar acum noi toti suportam consecintele si nu mi se pare corect.

@ top dan
Data post: Luni, 4 Iulie 2011, 06:28

Desigur ca nu este moral un asemenea demers, insa legal nu aveti cam ce face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii munteancasian munteancasian Buna ziua. Am si eu o nelamurire. La compania unde lucrez sint 8 posturi de laborant si 16 angajati pe functii de laborant. Se fac concedieri colective prin ... (vezi toată discuția)
Protectia persoanelor unic intretinatoare de familie impotriva concedierii gabriela68ful gabriela68ful Sunt divortata si am in intretinere un copil minor.La firma unde lucrez se anunta desfiintarea unor posturi de lucru si concedieri individuale sau ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel national si ccm la nivel de societate comerciala cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca exista un CCM incheiat la nivel de societate comerciala, mai are aplicabilitate si CCM la nivel national incheiat ptr. ... (vezi toată discuția)