avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte - cum fac rost de ele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte - cum fac rost de ele

Buna ziua.
Imi cer scuze daca nu am gasit "sertarul" potrivit pentru aceasta intrebare.

Deci situatia este urmatoarea: ma aflu intr-o tara araba unde muncesc legal si nu cred ca voi reveni in patrie pentru inca vreo 2-3 luni. Am nevoie urgent de o copie dupa o sentinta de divort care a fost dat acum mai mult de douazeci de ani. Intrebarile mele:
1. unde ar trebuie sa se adreseze un imputernicit de-al meu ca sa ia aceasta hartie si cam cat timp dureaza dupa ce depui cererea si pana ce obtii hartia (exista taxa de urgenta, ceva ? nu am pe nimeni care sa locuiasca in localitatea unde s-a dat divortul, deci va trebui ca imputernicitul sa stea la hotel)
1. daca ma duc la consulatul Romaniei si fac o procura ca sa imputernicesc pe cineva sa imi caute si obtina acte din Romania, banuiesc ca aceasta hartie ar fi valabila la arhiva judecatoriei, adica nu mi-ar cere dupa aia alte acte - timpul ma preseaza :-)

Multumesc anticipat
Geo Geo a scris:

Avand in vedere ca nu pot semna un act cu avocatul - pt ca nu ma aflu in Romania, la care adaug si vacanta judecatoreasca - motiv pentru care avocatii sunt si ei in vacanta, solutia asta - desi am luat-o in considerare, cade. Multumesc oricum de sugestie.

Avocatii nu sunt niciodata in vacanta! :))
scuze, dublu post...macar de as fi spus ceva istet...#-o
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat hotarare de divort danassis danassis Care este demersul pentru a obtine un duplicat al hotararii de divort? Multumesc! (vezi toată discuția)
Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca lu_ankka lu_ankka Buna ziua. As dori si eu o lamurire. As dori sa obtin si eu o copie dupa o hotarare judecatoreasca insa nu stiu nici numarul acesteia si nici anul exact in ... (vezi toată discuția)