avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control apometre
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control apometre

Este normal ca cei de la RAJA sa vina in control,sa strige la poarta si sa nu le raspunda nimeni iar ei sa intre abuziv in curte cautind caminul de apometru si alte surse de apa peste tot in curte,unii dintre ei sarind gardul si incercind usile casei?X-(
Cel mai recent răspuns: geo111 , utilizator 18:03, 2 Iulie 2011
Caminul de bransament apartine domeniului public, chiatr daca este facut de d-voastra. Amplasarea lui trebuie sa fie (prin lege) la limita proprietatii si sa poata fi verificat orisicand de catre operatorul respectiv.
Dca nu doreati sa va intre pe proprietate, trebuia facut acest camin cu apometru, in afara proprietatii(de altfel asa si este recomandabil) si atunci nu va mai intra nimeni pe proprietate-Este L.SERV.PUBLICE DE ALIMENTARE CU APA SI CANALIZARE(l.326/2001 si O.G 32/2002)Art..3 din lege da definitia caminului de bransament(printre altele).Deasemeni, daca cititi pe contractul pe care il aveti si pe care l-ati semnat, ca au dreptul sa intre si sa verifice apometrele., care trebuiesc in asa fel amplasate incat sa poata fi citite de catre operator.
bine am inteles ca au dreptul sa intre sa verifice apometrul dar sa imi incerce usa casei sa imi desfaca fintina si sa umble peste tot cind nu este nimeni acasa ?eu stiu ca strigi la poarta si daca nu raspunde nimeni revii.cei care citesc apometrul asa fac.
Cred ca ar trebui sa-i atentionati, chiar in scris, asupra dorintelor d-voastra si sa le aratati ca , controlul apometrelor nu inseamna verificarea usilor casei(apropo, cine v-a spus asta?vreun vecin care , atunci cand este nevoie cu adevarat se uita dar nu vede?)Au dispozitii f. stricte in privinta respectarii dreptului de proprietate si daca au uitat, e bine sa li se aduca aminte.
multumesc pentru informatie.
da intradevar au fost vazuti in curte de o vecina care a venit si a intrebat de unde sint. ei facind controlul deja:au umblat la fintina lasind-o deschisa si la pompele din fintina ,au verificat si aspresorul ,furtunul absolut tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control sau verificare raja icoman icoman Buna ziua. Sunt curios ce drepturi avem noi cetățenii când o mana de oameni de la Raja dau buzna în curtea (locuiesc la casa) și decid ca vor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna ... horia.popescu.92 horia.popescu.92 Buna ziua, Am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna cu un teren de 14mp pentru parcarea auto. In curtea imobilului , pe langa spatiile comune ... (vezi toată discuția)
Furt apa rece StRotaru StRotaru Sunt administratorul unei asociatii de proprietari care are la parter +mezanin un restaurant. De cand am preluat administratia ma confrunt cu problema ... (vezi toată discuția)