Buna ziua tuturor! Nu vreau sa fiu aratat cu degetul sau altceva pentru ca am o alta orientare sexuala. Nu deranjez in niciun fel pe altii dar vreau doar sa explic problema. Id-ul meu a fost pe un site de profil. M-a bagat in lista un baiat ieri care a pretins ca e de varsta cu mine (16 si jumatate). Am facut schimb de poze, i-am spus o zona fictiva unde locuiesc, si am facut schimb de poze (bineinteles ca i-am dat poze cu un baiat de pe google). Tot zicea sa-i dau numarul de telefon, sa-i dau webcam ca o sa-mi dea si el in alta zi dar am refuzat. El are profi pe acel site, dar am inteles ca poate fi chiar politia sub acel id. :(( M-a si intrebat daca imi plac copiii sau adultii. Ma gandesc ca poate am savarsit vreo fapta grava...nu m-am intalnit cu el si am vorbit doar 15 minute dar informatii destul de explicite. Chiar poate fi politia si sa ma dea in cautare dupa ip? #-o Suna destul de tampit, dar am fost speriat de un "prieten" . Va multumesc.
Nu ati savarsit nicio fapta de natura penala, iar declararea unei alte orientari sexuale nu are relevanta sub aspect penal, cata vreme nu exista ingradiri legale in acest sens.
Politia nu creed sa se ocupe cu astfel de lucruri, ei doar daca au informatii ca s-a comis sau ca se pregateste comiterea unei infractiuni ar putea sa stea sub acoperire pe un site.
Multumesc pentru raspunsul prompt! Daca s-ar fi intamplat ceva, ar fi fost de natura penala? Bineinteles, nu s-a intamplat nimic si nici n-o sa se intample. Spunea ca dupa-amiaza imi da webcam si sa-i dau si eu, voi astepta sa vad cine e in spatele monitorului dupa care il voi sterge.
Nu va va trage nimeni la raspundere pentru actiunile dvs. cata vreme nu aduc atingere , cum zice legea, regulilor de convietuire sociala, normelor de natura morala.Daca insa ati face in spatiul public lucruri care contravin acelor norme, ati putea fi tras la raspundere , fie penala, fie contraventionala, depinde unde anume s-ar incadra respectivele actiuni.Insa si pe un site, exista un regulament pe care n-ar trebui sa-l incalcati, in caz contrar riscand anumite sanctiuni prevazute in acel regulament.In principiu, oamenii pot face in intimitatea lor toate acele actiuni care nu contravin legii.de pilda, nu va poate nimeni trage la raspundere fiindca aveti o alta orientare sexuala, insa legea pedepseste infractiuni de genul,,actul sexual cu un minor,,.Si sunt o serie de alte reglementari ce privesc viata sexuala.lecturati si dvs. codul penal.
Am inteles. Eu vreau sa stiu doar daca ma pot trezi cu politia pentru aceasta conversatie. De intamplat, repet, nu m-am vazut cu nimeni si cu atat mai mult sa fac ceva, si nici nu m-as fi intalnit cu straini. Doar sa fie ceva ca sunt minor, ca a sunat ca si cum as fi fost interesat sa ma vad cu el si sa fac ceva.. dar nici vorba!
Amenintari virtuale
osyk
Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)