avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... crima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

crima

Prin 1998 cred, sora mamei mele a fost batuta de catre sotul ei atat de tare incat a fost necesara spitalizare. Din pacate, la cateva zile de la producerea evenimentului femeia a decedat. Femeia a fost batuta de catre sotul ei toata viata, motiv pentru care avea si o pareza faciala determinata de catre o astfel de bataie ce i-a fost administrata ani in urma, inainte de producerea acestui eveniment. Intamplarea a facut ca exact in aceleasi zile sa fiu ocupata cu o ruda apropiata care avea grave probleme de sanatate asa incat nu am fost foarte aproape de evenimentele in cauza. Insa, am vizitat pe sora mamei mele la spital cu o zi sau doua inainte sa moara si mi-a spus ca a ajuns in acea stare pentru ca sotul ei o batuse pana lesinase pentru ca permisese unuia dintre baieti sa mearga la discoteca, dar m-a rugat sa nu cumva sa ii spun sotului ce mi-a spus. Apoi am avut si confirmarea acestui fapt din partea a doi dintre baietii ei care au afirmat ca au gasit femeia lesinata in bucatarie la ora 4 dimineata. Tot cu o zi sau doua inainte sa moara, cineva i-a anuntat telefonic acasa ca femeia spitalizata deja a decedat (desi acest lucru nu se intamplase); de frica pedepsei cred, sotul ei si-a infipt un cutit in abdomen (probabil o tentativa de suicid de frica consecintelor faptelor lui) asa incat a fost necesara pentru acesta o spitalizare de o zi doua, deoarece rana a fost superficiala. Femeia a murit insa fapta, nu situ cum, a fost musamalizata, sotul violent nesuferind vreodata vreo condamnare. La jumatate de an dupa decesul femeii unul dintre baietii acesteia m-a sunat, intrebandu-ma daca nu vreau sa reiau relatia cu ei pentru ca suntem veri buni si totodata plangandu-se de atitudinea in continuare violenta fata de ei a tatalui lor. I-am spus ca nu am de gand sa fac acest lucru pentru ca au musamalizat situatia ce i-a adus moartea mamei lor acoperind fapta tatalui lor, ca ma simt eu insami vinovata de faptul ca nu am luat masuri la acel moment. Nu a negat nici un moment faptul ca mama lor a murit ca urmare a bataii primite dar a mentionat ca daca as fi vrut sa il denunt pe tatal lor ar fi trebui sa ii intreb mai intai pe ei, daca sunt de acord.
Va rog sa imi spuneti daca la acest moment se mai poate face ceva pentru cercetarea si condamnarea vinovatului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 16:02, 1 Iulie 2011
Chiar daca s-ar mai putea face ceva, in primul rand consider ca ar fi putut interveni prescriptia raspunderii penale a faptuitorului, si spun acest lucru fiindca am in vedere infractiunea de ,,lovituri cauzatare de moarte,, , incazul careia pedeapsa este intre 5 si 15 ani, iar prescriptia opereaza dupa trecerea a 10 ani de la comiterea faptei.
Apoi, dupa atatia ani , consider ca ar fi aproape imposibil de probat o astfel de fapta, iar daca victimei nu i-a fost facuta autopsia pentru a se constata cauza decesului, neexistand un raport medico-legal, nu stiu cum s-ar putea dovedi ceva, poate deshumarea cadavrului si examinarea ramasitelor...insa iarasi, destul de complicat.
Imi maginez ca este foarte greu sa cunosti asemenea fapte si sa nu poti face ceva, mai ales atunci cand esti animat de spiritul dreptatii.Ati fi putut face atunci ceva, chiar daca fiii faptuitorului se opuneau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna Vlad1991 Vlad1991 Am si eu o nelamurire daca se poate... Mi-a depus un pusti(minor) o plangere penala ca l-am batut.. O sa spun cum sa intamplat , am mers in oras cu niste ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea intre fratii vitregi? otiliar otiliar Dragii mei, Am 2 nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Prima este urmatoarea. Mama e la a doua casatorie cu cineva,eu fiind din prima ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)