avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii administratorul are nevoie de angajare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

administratorul are nevoie de angajare

am o societate neplatitoare de tva acest magazin se ocupa cu vanzarea de haine ,
la vinzare nu as vrea sa aduc pe cineva strain as dori sa ma ocup eu adica patronul
intrebare -
as putea sa ma ocup eu de vinzare ?
trebuie sa platesc acele taxe catre stat ,ca pana la pensie mai avem
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 09:55, 2 Iulie 2011
Dumneavoastra in calitate de asociat unic si administrator, puteti lucra in firma fara contract de munca. Puteti sa va platiti direct la casa de pensii si de sanatate(222lei la pensie si 37 lei sanatatea-pe luna).
ca asociat unic si administrator daca voi lucra cu 4 ore fara contract de munca aceste dari se vor injumatati ?
am voie sa depasesc acele 4 ore la locul de munca ?
Nu m-ati inteles. Acele contributii pe care le-am trecut sunt in afara firmei. E ca si cum dumneavostra, ca persoana fizica, fara venituri, va duceti direct si va faceti contracte direct cu directiile judetene de pensii si de sanatate pentru a va asigura. Acelea sunt sumele minime care se platesc. Acolo nu are legatura cu numarul de ore.Acestea va asigura vechimea pentru pensie si asigurarea de sanatate.
Daca vreti sa va faceti totusi contract de munca pe firma, puteti sa va faceti si cu timp partial, 2 sau 4 ore pe zi si contributiile se reduc corespunzator.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
george-neagu, moderator
la part time nu puteti face ore suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca administrator irina.vas irina.vas Buna ziua ! Sunt administrator si unic asociat la o firma de transport. Am voie de imi fac angajare pe post de manager si numire pe coordonator de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire srl papickads papickads Buna ziua, De curand am hotarat sa imi deschid un SRL cu cod CAEN 4671 - Comert cu ridicata a combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al prod. derivate ... (vezi toată discuția)
Soc com arinna arinna Cand infiintez o firma pot alege intre impozit pe venit pe microintreprindere (daca fac venit de numai 700 ron) si cel pe profit? Platesc lunar tva, imp pe ... (vezi toată discuția)