avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare societate comerciala in concediu de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare societate comerciala in concediu de maternitate

Buna ziua,

Incepand cu data de 1.10.2010 pana la 1.10.2012 voi fi in concediu de maternitate.
In urma discutiei pe care am avut-o cu un expert contabil am decis ca incepand cu aceasta luna sa imi infiintez o societate comerciala ce va avea ca obiect de activitate prestari servicii. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in conditiile in care stiu ca in perioada in care primesc indemnizatie nu am voie sa inregistrez alte venituri.Ar fi in regula daca de exemplu la sfarsitul anului contabil as opta pentru reinvestirea profitului, in cazul in care acesta apare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 13:08, 3 Iulie 2011
Nu aveti voie sa realizati alte venituri din munca. Ca si angajat la o alta firma, norma intreaga sau cu norma redusa de timp de lucru.

Nu imi este cunoscuta nici o reglementare care sa interzica explicit posibilitatea de a avea venituri de natura dobanzilor, venituri din inchirieri sau dividende. Sau ca indemnizatia respectiva se diminueza cu valoarea veniturilor obtinute din astfel de surse.

Ca si asociat in SRL sau SA veti putea primi dividendele aferente. Ca detineti actiuni la vreo banca sau o alta firma, sau detineti partile sociale sau actiunile unei firme care "este a d-voastra" nu are importanta.

Iar ca si administrator la SRL puteti sa activati in baza unui contract de mandatare fara plata. Nu este necesar sa fiti angajat cu contract de munca.

Nu are importanta ce faceti cu profitul firmei. Acordati dividendele asociatilor, si este in ordine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe dividende anii 2011, 2012 si 2013 Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna, Va cer ajutorul in rezolvarea unei spete: Un SRL obtine profit atat in anul 2011, 2012 cat si 2013. Acest profit e repartizat pe dividende. Societatea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate si pentru ccc - cumul cu alte venituri MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! In cazul in care infiintez un SRL in perioada in care primesc indemnizatia de maternitate/ingrijire copil, iar eu nu voi fi si salariat in ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit dividende oug 200/2008 placarifaine placarifaine va rog sa ma lamuriti in privinta aplicarii acestei ordonante. cum dovedim ca reinvestim dividendele conform legii pentru a nu plati impozitul de 16%? (vezi toată discuția)