avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna. Am un prieten care locuieste impreuna cu parinti. In urma decesului mamei sale, continuand sa locuiasca cu tata-l vitreg, ne fiind de acord la partaj s-a ajuns la tribunal fiind inca pe rol cazul.
Intrebare: Are drept tatal sa-l evacueze din locuinta pana la definitivarea procesului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:16, 2 Iulie 2011
daca baiatul locuia in casa si tatal vitreg a schimbat usa in timp ce era un pic plecat, merge urgent la politie si face plangere pt tulburare de posesie. altfel, va ramane cu anii pe dinafara
Da, o plangere la politie si o ordonanta presedintiala de reintegrare in locuinta asupra careia are un drept de coproprietate ce va fi obtinut prin mostenire dupa mama.
Daca bunul imobil nu este bun comun al fostilor soti, mama decedata si tatal vitreg, atunci, tatal vitreg va avea un drept de proprietate cu titlu de drept de mostenire ca si fiul, dar cota acestuia este de doar 1/4, pe cand a dv. este de 3/4 din bun. Sa angajeze rapid un alt avocat.
Nu-l poate da afara decat in baza unei hotarari irevocabile de evacuare. Daca insa a fost lasat pe dinafara, prin schimbarea yalei, iar acesta a acceptat situatia, va putea intra in imobil numai dupa ce va obtine el o hotarare de evacuare a tatalui vitreg, dupa ce va obtine un drept de proprietate asupra imobilului ca urmare a solutionarii procesului de partaj succesoral, ceea ce poate insemna ani...Cum ambii vor obtine un drept de coproprietate prin partaj, si unul nu-i va plati celuilalt sulta pentru partea sa, va trebui un proces de iesire din indiviziune cu atribuirea bunului catre unul dintre coproprietari sau vanzarea acestuia la licitatie si impartirea sumei, conform cotelor de coproprietate, daca dupa partaj, bunul nu se va vinde de comun acord. ;)
nu are niciun drept sa il evacueze tatal vitreg. sa faca urgent plangere la politie impotriva tatalui vitreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - succesiune nedezbatuta, imposibilitate plata sulta VioricaE VioricaE Am si eu o problema ! Mama mea si tatal vitreg au cumparat impreuna un imobil cu 3 camere mama a decedat in 2003 tatal vitreg a decedat in 2012 . Mai am 2 ... (vezi toată discuția)