avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - succesiune nedezbatuta, imposibilitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - succesiune nedezbatuta, imposibilitate plata sulta

Am si eu o problema ! Mama mea si tatal vitreg au cumparat impreuna un imobil cu 3 camere mama a decedat in 2003 tatal vitreg a decedat in 2012 . Mai am 2 frati dar dupa 25 de ani am fost chemati in judecata de fiul tatalui vitreg . Pana la momentul chemarii in judecata fiu tatalui vitreg nu a contribut la ingrijirea tatalui la finerariile acestuia . Eu am 32 de ani handicap gr 1 permanent fara insotitor si o am in intretinere pe fetita mea in varsta de 3 anisori . Fiul tatalui vitreg stie ca nu am putere sa-l despagubesc si ma ameninta ca o sa ma arunce in strada ( Veniturile mele lunare sunt de 550 roni , Pentru ca nu am unde sa locuiesc cu fetita mea sunt dispusa sa-i dau tot venitul meu lunar doar sa nu raman in strada . Ma poate arunca fiul tatalui vitreg si instanta in strada daca nu am sume mari de bani sa-l despagubesc pe fiul tatalui vitreg ? Multumesc ca mi-ati oferit sansa sa va scriu sper din
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:43, 22 Iunie 2015
Sa "va arunce in strada" este un fel de-a spune, nu poate face asa ceva, insa poate deschide un proces de partaj si sa isi revendice partea de mostenire, care este mai mare decat a dvs. dat fiind ca tatal lui a decedat dupa mama dvs. In cel mai rau caz instanta poate dispune fie sa se vanda imobilul si sa se imparta banii, fie sa ii platiti o sulta pentru partea lui.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2015
trandafir2, moderator
Depinde si daca fiul vitreg a acceptat succesiunea... Dar daca ”va arunca” in strada trebuie sa va arunce si o sulta, adica despagubire in bani pentru partea dv.
Pentru funeralii etc. il puteti actiona in termen de 3 ani de la data cheltuielilor.
Buna seara am omis sa mentionez ca mama mea si tatal vitreg au fost casatoriti legal (Pt ca tatal celui care ne-a chemat in judecata a decedat in urma mamei mele acesta are parte mai mare decat eu si fratii mei ? In cateva zile v-a venii expertul . De aceea v-am intrebat daca pot in functie de venitul meu lunar sa-i platesc fiului tatalui meu vitreg in functie de veniturile mele dupa ce procesul de partaj judiciar v-a fi incheiat . Va multumesc pentru raspunsuri .
Inteleg ca deja exista un dosar pe rol? Ar trebui atunci sa discutati cu avocatul dv. din dosar, depinde de cereri, de solicitarile in natura sau in echivalent etc.
Ca sa fie simplu ca sa intelegeti va pot spune ca daca sulta e mai mare de 10 000 lei puteti pierde si bunul proprietate personala in caz de datorie.
Un bun aflat in coproprietate apartine la mai multi.

Daca credeti ca puteti scapa de sulta si sa isi piarda dreptul puteti actiona juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
4 frati si mama in viata, succesiune incheiata, un frate refuza partajul la notar sovarreugen sovarreugen Buna ziua, Suntem 4 frati. Tata a decedat in urma cu 16 ani iar mama inca traieste. Am facut anul acesta succesiunea. Mama a avut din start jumatate din ... (vezi toată discuția)
Nelamurire succesiune marinica71 marinica71 eu si fratele meu suntem in proces cu sotia tatalui pt dezbatere succesiune.obiectul acestei succesiuni il face un apartament achizitionat de mama si tatal ... (vezi toată discuția)