Am si eu o problema ! Mama mea si tatal vitreg au cumparat impreuna un imobil cu 3 camere mama a decedat in 2003 tatal vitreg a decedat in 2012 . Mai am 2 frati dar dupa 25 de ani am fost chemati in judecata de fiul tatalui vitreg . Pana la momentul chemarii in judecata fiu tatalui vitreg nu a contribut la ingrijirea tatalui la finerariile acestuia . Eu am 32 de ani handicap gr 1 permanent fara insotitor si o am in intretinere pe fetita mea in varsta de 3 anisori . Fiul tatalui vitreg stie ca nu am putere sa-l despagubesc si ma ameninta ca o sa ma arunce in strada ( Veniturile mele lunare sunt de 550 roni , Pentru ca nu am unde sa locuiesc cu fetita mea sunt dispusa sa-i dau tot venitul meu lunar doar sa nu raman in strada . Ma poate arunca fiul tatalui vitreg si instanta in strada daca nu am sume mari de bani sa-l despagubesc pe fiul tatalui vitreg ? Multumesc ca mi-ati oferit sansa sa va scriu sper din
Sa "va arunce in strada" este un fel de-a spune, nu poate face asa ceva, insa poate deschide un proces de partaj si sa isi revendice partea de mostenire, care este mai mare decat a dvs. dat fiind ca tatal lui a decedat dupa mama dvs. In cel mai rau caz instanta poate dispune fie sa se vanda imobilul si sa se imparta banii, fie sa ii platiti o sulta pentru partea lui.
Depinde si daca fiul vitreg a acceptat succesiunea... Dar daca ”va arunca” in strada trebuie sa va arunce si o sulta, adica despagubire in bani pentru partea dv.
Pentru funeralii etc. il puteti actiona in termen de 3 ani de la data cheltuielilor.
Buna seara am omis sa mentionez ca mama mea si tatal vitreg au fost casatoriti legal (Pt ca tatal celui care ne-a chemat in judecata a decedat in urma mamei mele acesta are parte mai mare decat eu si fratii mei ? In cateva zile v-a venii expertul . De aceea v-am intrebat daca pot in functie de venitul meu lunar sa-i platesc fiului tatalui meu vitreg in functie de veniturile mele dupa ce procesul de partaj judiciar v-a fi incheiat . Va multumesc pentru raspunsuri .
Inteleg ca deja exista un dosar pe rol? Ar trebui atunci sa discutati cu avocatul dv. din dosar, depinde de cereri, de solicitarile in natura sau in echivalent etc.
Ca sa fie simplu ca sa intelegeti va pot spune ca daca sulta e mai mare de 10 000 lei puteti pierde si bunul proprietate personala in caz de datorie.
Un bun aflat in coproprietate apartine la mai multi.
Daca credeti ca puteti scapa de sulta si sa isi piarda dreptul puteti actiona juridic.