avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... masuri impotriva datornicilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

masuri impotriva datornicilor

in scara sunt proprietari datornici,cu lunile,si anii,care culmea ironiei isi permit modificari si renovari in apartamente.
intrebat,de ce nu se iau masuri impotriva datornicilor,presedintele asociatiei,raspunde ironic,ca este treaba lui.
dupa cate luni pot fi dati in judecata? 2-3 luni?
ce atitudine legala se poate lua impotriva acestui presedinte care face ceea ce doreste in asociatia de proprietari avand impresia ca este firma lui.
mentionez ca datornici sunt in intreaga asociatie.
care este legea asociatiilor de proprietari si de unde se poate printa?
IN CE CONDITII SE POATE SESIZA POLITIA ECONOMICA PT.UN CONTROL AL ASOCIATIEI?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:27, 2 Iulie 2011
Pot fi dati in judecata pentru recuperarea debitelor oricind dar intr-un termen de 3 ani. Legea nr. 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 502, din 20 iulie 2010.
Restantierii pot fi dati in judecata dupa 90 zile de la termenul scadent al cotei de intretinere. Evident ca in practica nu se intampla asa, ci se asteapta o perioada mai mare de timp, poate intre timp restantierul se va trezi si va veni sa plateasca sau se asteapta strangerea unei sume mai consistente pentru care sa merite efortul unui proces.

Legea care reglementeaza activitatea in asociatiile de proprietari este 230/2007 si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii, pe care le puteti gasi in primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

Faceti reclamatie, daca exista cauze intemeiate, catre primaria de care apartineti deoarece compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari este autoritatea cu ceva responsabilitati in domeniu. La politie puteti face o plangere penala, dar pentru asta trebuie sa fiti bine intemeiat ca motivatie pentru ca altfel lucrurile se pot intoarce impotriva dv.

* Legea 175/2010 nu are nicio legatura cu actionarea in judecata a restantierilor. Aviz respondentilor mai putin documentati al caror cuvant poate cantari mult, fiind consultanti!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperam datoriile adunate din cauza administratorului de asociatie? petronela_gav petronela_gav Buna ziua! Am infiintat o asociatie de proprietari pentru o singura scara, 29 apartamente. Ne-am \\"desprins\\" din vechea asociatie din noiembrie 2012, cu ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)