avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... ce se intampla cand nimeni nu isi recunoaste vina?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

ce se intampla cand nimeni nu isi recunoaste vina?

Cazul este unul ipotetic.
Cineva a spart parola unei adrese de e-mail care nu-i apartine si victima a facut plangere. Pe baza IP-ului s-a aflat locuinta si calculatorul de unde a fost accesat e-mailul. Dar in acea casa locuiesc 4 persoane si nimeni nu vrea sa recunoasca ca ar fi spart parola e-mailului (fara insa sa dea vina pe una din celelalte 3 persoane). Practic fiecare ar declara ceva de genu "eu n-am spart parola, posibil sa fie unul din celilalti 3, cu toate ca nu i-am vazut accesand e-mailul respectiv".
Ce se intampla in acest caz? Poate fi gasit vinovatul in conditiile in care nimeni nu recunoaste ca e de vina si pe calculatorul de unde s-a accesat e-mailul au acces toate cele 4 persoane?
adutescu a scris:

Stati linistit, nu veti deveni nici un fel de notar.


E cea de-a doua facultate pe care o fac. Credeti ca mi-a fost greu sa o termin pe prima? Chiar daca nu am fost la niciun curs nu am nicio restanta.

Prin expertiza se poate stabili ca de la acel calculator a fost accesat e-mailul, dar se poate stabili si cine anume l-a accesat dintre cele 4 persoane, in conditiile in care toate cele 4 persoane aveau acces la calculator?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
dannyel_dobre2, utilizator
Nu e vorba de facultate, nu va contest meritele, doar ca notarii sunt ca o secta, nu patrunde nimeni, decat daca are un sot/sotie/etc. in bransa, altfel nu se dau examene pt outsideri.


Pff, 4 declaratii la politie si se rezolva si asta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Stiu acest lucru. Ca e greu de patruns. Credeam ca va referiti ca nu o sa pot sa iau toate examenele.

In legatura cu intrebarea. S-a aflat IP-ul de unde s-a intrat. In urma expertizei se afla si ca de la un anumit calculator s-a intrat dar sunt 4 persoane care au acces la calculator. Daca nu recunoaste nimeni inteleg din primul raspuns primit ca nu se poate dovedi. Dar daca o persoana recunoaste ca o cunoaste pe victima, fara insa a recunoaste ca a intrat pe e-mailul acestuia? E o proba suficienta ca sa fie condamnat?
Nu. Marturisirea trebuie sa fie coroborata si cu alte probe ca sa fie luata in considerare.
Oricum "condamnat" e cam mult spus.
adutescu a scris:

Pff, 4 declaratii la politie si se rezolva si asta.


Nu inteleg. Ce vreti sa ziceti? Ca o sa prinda mincinosul in urma declaratiilor? Dar daca cele 4 persoane se inteleg sa dea aceeasi declaratie? (nu am intrat pe e-mail, nu am vazut pe nimeni din celelalalte persoane sa fi intrat, calculatorul respectiv il folosim toti)

Alte discuții în legătură

Cont de e-mail spart Miyako Miyako Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord. Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel ... (vezi toată discuția)
Violare secret corespondenta ContSters127775 ContSters127775 in timpul casatoriei eu si sotia mea am creeat doua adrese de messenger(ex. dumitrescu_elena@yahoo.com si dumitrescu_dan@yahoo.com). amundoua adresele incep ... (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)