Buna ziua, as avea o intrebare interesanta.Acum am terminat cu licenta la o facultate acreditata, dar intre timp am facut si un curs de ospatar-barman, deci am si o Diploma de Ospatar, Barman.. Vreau sa intreb in acest caz, daca vreau sa primesc somaj, cat ar trebui sa primesc in momentul de fata. Din cate stiu eu somajul este 75% din salariul minim brut. Salariul minim brut acuma este de 670 ron? si daca esti calificat 800 de ron??. In cazul meu puteti sa spuneti cat ar fii somajul.in ron?
250 lei pe o perioada de 6 luni. Trebuie sa va inscrieti in evidentele agentiei.
Art. 17 - (2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
Art. 40. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.
(2) Indemnizaţia de şomaj prevăzută la alin. (1) se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b), o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mai iau somaj ?!
Mogasanu
Am luat somaj cand am terminat liceul . Intrebarea e : Mai pot sa iau si acum dupa ce am terminat facultatea ? Mi s-a spus ca daca am luat la liceu acum nu mai ... (vezi toată discuția)