Am imprumutat pe cineva cu 1000 de euro intocmind un act de mana prin care persoana se obliga sa-i restituie din decembrie 2009 si nu am primit inca nimic .
Avand in vedere ca omul este din alt judet ( la 600 de km distanta ) , care credeti ca ar fi cea mai simpla si mai economica metoda de a recupera banii ?
imputerniciti un avocat din zona de domiciliu al paratului sa se ocupe de treaba asta.
intai datornicul trebuie dat in judecata, va dura ceva si abia apoi, daca aveti castig de cauza, un executor il poate executa silit, daca are ce sa-i ia
daca pe cale amiabila nu intelege sa va returneze suma imprumutata este indicat sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea banilor prin formularea unei actiuni in pretentii la care sa atasati inscrisul si eventual sa probati cu martori aspectele sesizate in actiune
Multumesc . Am facut deja pasul cu actionarea in judecata dar ma intrebam cum il fortez sa si plateasca fara sa cheltui alti bani . Are banii , am toate actele necesare , chiar si martori , se incapataneaza sa castige timp , cred .
Am imputernicit un avocat din zona mea sa se ocupe , iar decizia lui a fost sa intocmeasca inscrisurile si sa le trimita la judecatoria de domiciliu a datornicului , nicicum sa se prezinte in instanta .
Recuperare datorie
Kempes48
Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)