avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme recuperare avans transferat pentru o masina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme recuperare avans transferat pentru o masina care nu a mai fost livrata! Banii au ramas cu titlu de imprumut pana la o data stabilita de comun acord prin intelegere scrisa sub semnatura privata.

Salutare tuturor!

Am o situatie pe care vreau sa o relatez in cele ce urmeaza in speranta ca ma veti putea ajuta cu niste sfaturi care sa imi fie de folos atat mie cat si altor persoane care patesc ca mine.

Am facut un transfer bancar, sub forma de avans, unui partener de afaceri din Viena pentru livrarea a doua masini pe care nu a mai putut sa le achite fiindca s-a bagat in bani. Astfel am fost fortat sa merg personal, cu alti bani, ca sa le achit si sa le aduc in tara.

Cand am ajuns in Viena am reusit sa il conving sa scrie si sa semneze, in prezenta martorului care era cu mine, o intelegere scrisa de mana sub semnatura privata in care declara ca acel avans pe care l-a primit prin transfer bancar, de la mine, ramane sub titlu de imprumut si se obliga sa mi-l restituie pana la 15 ianuarie 2017.

Mai este o saptamana pana la implinirea termenului, iar datornicul nu a dat niciun semn cum ca ar avea de gand sa imi restituie banii asa ca incep sa ma documentez ca sa aflu care sunt mijloacele legale prin care imi pot recupera banii in cazul in care se implineste termenul, iar persoana imprumutata se afla in imposibilitatea restituirii.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 11:13, 8 Ianuarie 2017
Acțiune civilă în obligația de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar necunoscutul necunoscutul buna ziua,acum 2 ani am imprumutat o suma de bani unui amic (sa-l numim a)si inca nu am primit-o inapoi.el a avut o firma si a facut un imprumut in banca pe ... (vezi toată discuția)
Am transferat sume mari de bani fiicei noastre în timp ce era căsătorită. din punct de vedere legal, pot face ceva să recuperez banii? se poate considera că i-am dat cu titlu de împrumut? GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua, Am și eu o situație puțin mai complicata la care as avea nevoie de un răspuns: in perioada 2008-augut 2017 am transferat împreuna cu soțul ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati marius_suka marius_suka salut..am si eu o problema..anul trecutin februarie am imprumutat un amic cu suma de 9000eu si acum in februarie expira termenul scadent.precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)