avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire permis auto.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire permis auto.

Buna ziua.

In urma cu 2 ani, mai exact pe data de 29 iulie 2009, mi-a fost ridicat permisul auto pentru depasirea vitezei regulamentare si conducerea autovehicululi sub influenta bauturilor alcoolice, neavand ca rezultat vreun eveniment rutier. Am fost de doua ori chemat in instanta, (DUPA UN AN DE ZILE ) prezentandu-ma in ambele dati. Mentionez ca sunt cetatean al Republicii Serbia, casatorit in Romania, iar permisul meu este eliberat in Serbia.
Nelamurirea mea este urmatoarea: este normal ca sa dureze atat de mult procesul de recuperare al permisului, avand in vedere ca nimeni nu stie unde se afla in momentul de fata permisul meu?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:25, 3 Iulie 2011
ce alcoolemie ati avut?
Am avut 0,69 in aerul expirat.
dvs nu va aflati in proces de recuperare al permisului, ci in proces penal, daca in sange ati avut alcoolemie peste 0.8, ceea ce e infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. la capatul procesului, puteti primi o pedeapsa cu suspendare sau o amenda penala.. sau..ce-o decide instanta. .
permisul, la sfarsitul procesului, va fi trimis in serbia pt a fi anulat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
gi-jane2, moderator
M-am exprimat eu gresit in legatura cu recuperarea permisului, imi cer scuze si rectific, dupa aproape 2 ani am fost chemat prima data in instanta. Dar totusi, e normal sa dureze atat de mult?
Nu este normal sa dureze atat de mult insa din pacate asa se intampla in cele mai multe cazuri.
Exista o carenta legislativa datorita careia cei care conduc ( mai ales cei care isi castiga existenta ca soferi) nu-si mai pot exercita profesia o lunga durata de timp, cu atat mai mult cu cat termenul dupa care se pot prezenta din nou la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere ( dupa anularea permisului de conducere printr-o hotarare judecatoreasca ) curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , acesta fiind si el diferentiat in functie de modalitatea de executare a pedepsei aplicate si daca prin hotarare nu s-a dispus si interzicerea exercitarii profesiei pe perioada termenului de incercare.:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat cristiconstantin cristiconstantin In urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala grava ,dupa recoltarea unei alcoolemii de 1 la mie,si dupa o condamnare de 3 ani si 6 luni pe oug ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat tirist tirist buna ziua.Sunt sofer profesionist, B,C,E din 1998.nu am avut niciodata permisul retinut sau accidente.pe 15 sept am fost prins baut..1,08 in etilotest.as vrea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea incetarii pedepsei si redobandirea permisului Markk Markk se poate face ceva in privinta asta ca sa se inceteze pedeapsa de la 1 an mai mica si sa pot sa imi fac din nou scoala de soferi?avand o alcoolemie de 1,35 la ... (vezi toată discuția)